PTT 1'inci Lig'de Yeni Malatyaspor'u Zeefuik'in penaltı golüyle 1-0 mağlup eden Balıkesirspor, tam 2 ay sonra 3 puan özlemine nokta koydu.
Son galibiyetini 29 Ağustos'ta yine Atatürk Stadı'nda oynanan 3'üncü hafta maçında Kardemir Karabükspor'u 2-0 yenerek alan Balıkesirspor, daha sonra oynadığı 6 müsabakayı da kazanamadı. 7'nci karşılaşmada 3 puanla tanışan kırmızı beyazlı ekip 12 puana ulaştı. Gözünü 8 Kasım'daki Kayseri Erciyesspor maçına çeviren Balıkesirspor, Kayseri'den de 3 puanla dönerek, tırmanışını sürdürmek istiyor.
ZEEFUİK ATIYOR BALIKESİRSPOR KAZANIYOR
Yeni Malatyaspor karşılaşmasında kendi yarattığı penaltıyı gole çevirip Balıkesirspor'u galibiyete taşıyan Zeefuik, bu sezon rakip fileleri 4 kez sarsıp, takımının kazandığı 12 puanın 8'ine doğrudan ya da dolaylı katkıda bulundu. İkinci haftada deplasmanda 1-1 sonuçlanan Alanyaspor maçında Balıkesirzpor'un tek golüne imza atan Hollandalı oyuncu, 3'üncü haftada 2-0 galip geldikleri Kardemir Karabükspor müsabakasında takımının ilk golünü kaydetti, galibiyetin kapısını açan isim oldu.
Beşinci haftada yine deplasmanda 3-3 sona eren Adanaspor karşılaşmasında bir gol kaydeden Zeefuik, dün Balıkesir Atatürk Stadı'nda oynanan Yeni Malatyaspor randevusunda bir kez daha sahnedeydi. Tecrübeli futbolcu, 40'ıncı dakikada sağ kanattan rakip ceza sahasına girdiği anda Koray tarafından düşürülünce, hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı şık bir vuruşla ağlara gönderen Zeefuik Balıkesirspor'un 7 maçlık hasretine son verirken gol sayısını da 4'e çıkardı.
"BU BAŞLANGIÇ"
Öte yandan teknik direktör Erkan Sözeri'nin Giresunspor maçından sonra istifasının ardından kongreye kadar takımın başına getirilen teknik sorumlu Muhammet Yılmaz, 3'üncü müsabakasında 3 puanla tanıştı. "Bu galibiyet başlangıç olacak" diyen Yılmaz,  "Balıkesirspor'u güzel günler bekliyor. Taraftarımız ve camiamız desteğini esirgemesin" dedi.
TEK İSİM ÇİFTÇİ
Bu arada 4 Kasım'da yapılacak olağanüstü kongrenin hazırlıkları da sürüyor. 5 yıldır başkanlık koltuğunda oturan Tuna Aktürk'ün vedaya hazırlandığı genel kurul öncesi adaylığını açıklayan tek isim Feyyaz Çiftçi oldu.

FOTOĞRAF