Yazar ve düşünür Aydın Türkgücü, son kitabı “Altın Bilgi Çağı” ile Nobel Barış Ödülüne aday gösterildi. İçeriğinde bilimsel temellerin ve verilerin yer aldığı “Altın Bilgi Çağı” kitabının basın tanıtımı bugün İstanbul’da gerçekleşti.
“Altın Bilgi Çağı” kitabıyla Aydın Türkgücü, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maden Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural ve Prof. Dr. Ahmet İnam tarafından 30 Ocak’ta Nobel Barış Ödülü’ne aday gösterildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Türkgücü şunları söyledi:
“Savaşları kalıcı sona erdirmenin bir yolu da uğruna savaşılan şeylerin değerini düşürmektir. Binlerce yıldır Kadim Bilgiler ve Kutsal Kitaplarda dünya hayatıyla ilgili yapılan en temel tavsiyelerde ‘Hayal Alemi’, ‘Rüya’, ‘İllüzyon’, ‘Sanı’ ve ‘Fani Dünya’ denerek çevrende gördüğün, değer verdiğin canlı/cansız şeylerin tamamı illüzyon. Hiç biri gerçek değil, Hiçbiri, uğruna insanları, hayvanları ve tabiatı öldürecek kadar değerli değil. Uğruna savaşabileceğimiz şeylerin değerini düşürmeye çalışmışlardır.”
“YEPYENİ SORULARDA SORUYORUM’’
İnsanın maddeye bakış açısını değiştirerek barışı getirebileceğine değinen ünlü yazar Aydın Türkgücü şunları kaydetti:
“Bilim ve teknolojideki gelişmelerle ortaya çıkan, sanal gerçeklik ve holografik evren tanımları üç boyutlu Kuantum düşünce disiplinleriyle birleştiğinde, ortaya çıkan yeni bakış açısı bildiğimiz uzay, zaman ve mekanı değiştirip yeni yaşam formlarını gündeme getirirken, insana, doğaya, hayvanlara ve evrene bakış açımızı da sonsuza dek değiştirmektedir. Ortaya çıkan bu yeni gerçeklikler en temel tanımlardaki (Fani Dünya, Hayal Alemi / Rüya Alemi/ Gölgeler Alemi vb.) tanımlarına da anlam ve gerçeklik kazandırmaktadır. Zamanın ve Mekanın Olmadığı Çağ olarak tanımlayabileceğim, her şeyin illüzyon, sadece bilginin olduğunu fark edeceğimiz, Altın Bilgi Çağı, uğruna savaşılan maddi şeylerin değerini fani hale getirerek bütünsel barışa hizmet etmektedir. Her şeyin hem var, hem yok olduğu, rüyada olduğumuzu anlamadığımız sürece rüyamızda gördüklerimizi gerçek kabul ettiğimiz için, aşırı önemser ve sahiplenerek uğruna savaşabiliriz. Rüyada olduğunuzu anladığınız an, rüyadaki kişilerin, mekanların, uğruna savaştığınız her şeyin değeri bir anda düşer ve anlamını yitirir. Geleneksel Evren anlayışında kökten değişiklik yaparak altın bilgi çağını başlatan yeni kitabım Altın Bilgi Çağı’nda, “Neyin İçinde Yaşıyoruz” sorusuna yepyeni cevaplar verirken yepyeni sorularda soruyorum.”
Prof. Dr. Orhan Kural, Türkgücü’nün Nobel ödülünü alması için yapılan başvuruyla ilgili bilgiler verdi. “Hayvanlar Neden Var?” sorusuna hep beraber cevap aradıklarını belirten Kural, “Hayvanlar ve doğa hakkında bir farkındalık başlatarak insanların, hayvanlarla ve doğayla kısaca bütünsel barışa hizmet ediyoruz. Prof. Dr. Ahmet İnam ile birlikte bütünsel barışa hizmet ederken, ülkemizin ve insanlarımızın da tanıtımına katkıda bulunan Aydın Türkgücü’nü Nobel Barış Ödülüne aday gösterdik” dedi.
“BARIŞA HİZMET ETMENİN BARIŞI SAĞLAMANIN YOLLARINDAN BİRİDE BARIŞ İÇİN YAPILAN ÇABALARI DESTEKLEMEKTİR”
Kitabının içeriğinden bahseden Türkgücü, “Taş devri, maden devri insanın maddeye hükmettiği, ilk-orta-yeni ve yakın çağ, bir gücün diğerini devirdiği dünyevi çağlardı. Altın Bilgi Çağı; zaman ve mekanın gerçek olmadığı sadece BİLGİYE dayalı illüzyon evrenin ilk çağıdır ve insanlığı Bütünsel Barışa ulaştıracak çağdır. Barışa hizmet etmenin barışı sağlamanın yollarından biride barış için yapılan çabaları desteklemektir. Yaklaşık 100 yıldır verilen Nobel Barış Ödülleri bize barış için birçok farklı yollar olduğunu göstermektedir. Bütünsel çözümler için bütünsel çözümler ve modeller üretmeliyiz. Nobel Barış Komitesi’nin, Alfred Nobel’in vasiyetinin son gelişmeler doğrultusunda yeniden yorumlanarak; bildiğimiz uzay, zaman ve mekanın değiştiği yeni yaşam formlarını gündeme gelirken insana, doğaya, hayvanlara ve evrene bakış açımızı sonsuza dek değiştirerek bütünsel barışı sağlayabilecek bu yeni bakış açılarının da desteklemesini bu yeni yöntemlerle ilgili; Hayvanlarla Barış, Doğayla Barış ve Bütünsel Barış alanlarında farkındalıklar yaratarak barışa hizmet edenlerinde yeni kategoriler açılarak ödüllendirilmesi gerektiğine inanıyorum” İfadelerini kullandı.