Eskişehir’in Seyitgazi ilçesine seçim çalışmaları kapsamında gelen Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, “Sahip olduğumu kültürel zenginliklerin çok fazla farkında olmaya biliyoruz” dedi.
Seyitgazi’de vatandaşlara seslenen Bakan Avcı, tarihine değindiği ilçenin bugüne kadar ilçenin yeteri kadar tanıtılamadığını söyledi. Yapılacak çalışmalarla turizmin geliştirileceğini belirten Avcı, “Seyitgazi’yi bugüne kadar yeterince içerde ve dışarıda tanıtabilmiş değiliz. Sücaaddin Veli Hazretlerinin külliyesini ziyaret ettiğini zaman göreceksiniz burada bir tarih yatıyor. Hani derler ya ’O mahiler ki derya içredir deryayı bilmezler.’ Biz de içinde olduğumuz için her gün gidip geldiğimiz için sahip olduğumuz tarihi ve kültürel zenginliklerin çok fazla farkında olmayabiliyoruz. İnşallah yapılacak çalışmalarla birlikte çevre illerinden Türkiye’den ve Balkanlardan da ziyaretçi gelecek. Türk Dünyası Kültür Başkentliği çalışmaları içerisinde Eskişehir’in bütün bu zenginliklerini Türk dünyasında tanınması içinde çok ciddi faaliyetler gösterdik. 10 binden fazla öğrencimizi öğretmenleri ile birlikte Eskişehir’den Türk dünyasına, Azerbaycan’a, Türkmenistan’a, Kırım’a, Batı Trakya’ya, Selanik’e, Saraybosna’ya ve Kıbrıs’a gönderdik. Orada arkadaşlıkları oldu, dostluklar oldu. Dolayısıyla Eskişehir’in adını bütün Türk dünyasında bilinir hale getirmeye çalıştık. Şimdi onun semerelerini inşallah şimdi böyle cazibe merkezlerimizi de tanıtarak hep birlikte alacağız” diye konuştu.
Bakan Avcı ardından esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Ardından Avcı ve beraberindeki heyet ‘Medeniyet’ konulu sergiyi gezdi. Avcı, daha sonra ilçede ayrılarak Kırka mahallesine geçti.