Paris’te 130 kişinin hayatını kaybettiği saldırıların ardından IŞİD’le mücadelenin tek bir koalisyon üzerinden daha etkin biçimde sürdürülmesi çağrısı yapan Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi.
Rusya Devlet Başkanı Putin, görüşmede Moskova ve Paris'in terörle mücadele için geniş koalisyon oluşturulmasının gerekliliği konusunda ortak duruşa sahip olduğunu



Putin, şu ifadeleri kullandı: "Terörle mücadele için geniş koalisyon oluşturulması konusuna büyük önem verdiğinizi ve yoğun çaba sarf ettiğinizi görüyorum. Bizim pozisyonumuzu biliyorsunuz, bu konuda sizinle ortak çalışma yürütmeye hazırız. Rusya ve Fransa'nın teröre verdiği kurbanlar, iki ülkenin terörle mücadele çabalarını birleştirmesini zorunlu kılıyor. Rusya, uzun zamandır ağır terör saldırılarıyla karşı karşıya kalıyor ve ciddi kayıplar veriyor. Bu nedenle Fransa halkının duygularını anlıyoruz."



PUTİN: TERÖRİSTLERLE FLÖRT ÇABALARI ALEYHLERİNE DÖNECEK

Bazı ülkelerin teröristlerle flört ederek çıkarları uğruna onlardan yararlanma çabalarının aleyhine döneceğini vurgulayan Putin, Rusya ve Fransa'nın terörle mücadele alanında ortak çalışmaları güçlendirme ve bilgi değişimini artırma konusunda anlaştıklarını söyledi.

'KARA OPERASYONU OLMADAN MÜCADELE BAŞARILI OLMAZ'

Suriye'de kara operasyonu olmadan teröristlerle mücadelenin başarılı olmayacağını belirten Rusya lideri, kara operasyonunun sadece Suriye hükümet ordusunun sağlayabileceğini vurguladı.

'S-400'LER AMERİKAN KOALİSYONUNA KARŞI DEĞİL'

Suriye'de konuşlandırılan S-400 hava savunma sistemlerinin sadece Rus savaş uçaklarını koruyacağını belirten Putin, "ABD önceliğindeki koalisyon ile yaptıklarımıza hiçbir şekilde aykırı değil" dedi.

Suriye'deki Rus savaş uçaklarını S-400 sistemlerinin yanı sıra diğer araçlarının da koruyacağını ifade eden Rusya Devlet Başkanı, bombardıman uçaklarına jetlerin eşlik edeceğini ve elektronik savaş gibi yöntemlerin kullanılacağını da sözlerine ekledi.

HOLLANDE: ORTAK DÜŞMANA KARŞI BİRLİKTE SAVAŞABİLİRİZ

Hollande da, “Terörün ortak düşmanımız olduğunu biliyorum. Bu nedenle toprağa, orduya ve finansmana sahip bu teröristleri vurmak için geniş bir koalisyon kurmalıyız. Birlilte nasıl hareket edebileceğimizi görüşmek üzere sizi görmek için Moskova’ya geldim. Böylece ortak düşmana karşı etkili bir şekilde savaşabiliriz” dedi.

HABER7