TRABZON (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yola çıkarken bir şey söylemiştik, 'Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz.' demiştik. Hamdolsun 15 yıl geçti, bu 15 yıl içerisinde görevi aldığımız yerden bulunduğumuz yer çok faklı. Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor, artık dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde halka hitap etti.

Konuşmasına tüm vatandaşları selamlayarak başlayan Erdoğan, Ali Şükrü Bey'in mekanında vatandaşlarla birlikte olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yola çıkarken bir şey söylemiştik, 'Biz bu millete efendi olmaya değil, hizmetkar olmaya geliyoruz.' demiştik. Hamdolsun 15 yıl geçti, bu 15 yıl içerisinde görevi aldığımız yerden bulunduğumuz yer çok faklı. Artık dünya Türkiye'yi konuşuyor, artık dünyada Türkiye bir idol olmuş durumda. Göreve geldiğimizde 3,4'ü konuşan Türkiye vardı ama şimdi hamdolsun çok yukarılara tırmandık. 3 bin 400'den şimdi 11 bine kişi başına milli gelirin ulaştığı bir Türkiye var." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye için "Battı, bitti" denildiğini hatırlatan Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye'yi öyle aldık, şimdi bu noktaya getirdik. Geziciler çıktı meydana, dolaştılar, zannettiler ki 'Gezicilerle biz Türkiye'yi bitiririz.' Arkasında emperyalist güçler vardı, bu emperyalist güçler onları kullanıyordu. 11 tane, 12 tane ağaç bir yerden sökülüp bir başka yere taşınıyor diye kıyamet koparıyorlardı. Halbuki biz iktidarımız döneminde 2,5 milyon ağaç diktik, fidanları konuşmuyorum. Niye? Biz çevreciyiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ağaçların yanı sıra 2,5 milyar da fidan diktiklerini belirterek, "Biz bu millete aşığız, biz bu milletin dertlisiyiz ve aşık olan, dertli olan bir şeyler yapar, diğerleri yapamaz." dedi.

- "Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak lafla olmaz"

Eğitim konusundaki gelişmelere de değinen Erdoğan, 74 üniversiteyle göreve başladıklarını, şu anda 184 üniversite bulunduğunu, üniversite bulunmayan il kalmadığını ifade etti.

Beşikdüzü halkının, işin inceliğini iyi bildiğini anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "270 bin derslik yaptık mevcut dersliklerin üzerine. Niye? Cehalete karşı savaş yapmak böyle olur da onun için." diye konuştu.

En büyük desteklerini milli eğitime verdiklerini kaydeden Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü öğretmenlere ihtiyacımız var. 'Boş ders olmayacak.' dedik. Hatırlayın o eski günleri, bizim öğrencilik yıllarımızda sınıfımızda 75 öğrenci vardı, öyle okuduk. Ama başbakanlığım döneminde bir karar aldık, 'Arkadaşlar biz öğrenci sayısını 30'a indireceğiz.' dedim. Elhamdülillah şimdi tüm Türkiye'de öğrenci sayısı dersliklerde 30'a inmiş vaziyette. 20'li sınıflar da var. Daha iyi olacak, bunu yeterli bulmuyoruz. Muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmak lafla olmaz, icraatla olur."

(Sürecek)