Gezi olaylarında evlatlarını kaybeden aileler, Tarsus’ta vahşice öldürülen Özgecan Aslan’ın Mersin’deki ailesini ziyaret ederek, baş sağlığı dileklerinde bulundu.
Ölümüyle tüm Türkiye’yi yasa boğan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın Mersin’deki evine taziye ziyaretleri sürüyor. Bu kapsamda, 2013 yılındaki ’gezi olayları’ sırasında evlatlarını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ile Abdullah Cömert’in annesi Hatice ve babası Edip Cömert, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün ile birlikte Özgecan’ın ailesini ziyaret etti. Anne Songül Aslan ve baba Mehmet Aslan ile görüşerek baş sağlığı dileklerini ileten aileler, çıkışta gazetecilere yaptıkları açıklamada, aynı acıyı bir kez daha yaşadıklarını belirtirken, Özgecan’ın katillerine en ağır cezanın verilmesini istediler.
"BU HAYALLERİ SÖNDÜRMEYE KİMSENİN HAKKI YOK"
Eskişehir’deki olaylar sırasında hayatını kaybeden Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz, hiçbir şeyin Özgecan’ı ya da İsmail’i geri getirmeyeceğini belirterek, "Ama son olması için, bu acıların sonlandırılması için en ağır cezanın verilmesi gerekiyor. İyi hal indirimi ne oluyor? İnanın ben bu yapılanlardan sonra hala anlayamıyorum. Ali İsmai’ın öldürenlere ödül cezası gibi bir ceza verdiler. Yeter artık, bu analar ağlamasın, bu canlar yitirilmesin. Özgecan, İsmail gibi üniversite öğrencisiydi. Nice hayalleri vardı. Bu hayalleri söndürmeye kimsenin hakkı yok. Canice katlettiler. Katlettiler demek bile canımı yakıyor. En ağır bir şekilde cezalandırılmalarını istiyorum. Ali’de hissettiğim acıyı ben Özgecan’da da hissettim. Çünkü aynı mağduriyetleri yaşıyoruz" dedi.
Hatay’daki ’gezi olayları’nda hayatını kaybeden Abdullah Cömert’in annesi Hatice Cömert ise, gözyaşları içerisinde yaptığı konuşmada, "Herkes soruyor, ’nasıl dayanılır bu acıya?’ diye. Allah bize güç veriyor, öyle dayanıyoruz. Özgecan’ı da benim evladım gibi katlettiler. Oğlumu kaybedeli 2 yıl oldu. Çok gençti. Acımız çok büyük, o acıyla yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.
Her cuma oğlunun mezarına gidip dua ettiğini kaydeden Hatice Cömert, "Özgecan’ın katiline de tıpkı ona yapıldığı gibi elinin kesilmesini, başına levye ile vurmasını istiyorum. Ona ve bütün katillere en ağır cezanın verilmesini istiyorum" şeklinde konuştu.
Oğlunun sokaklara, insan hakları ve daha iyi yaşamak için çıktığını savunan Hatice Cömert, şöyle devam etti:
"Ama kimseye zarar vermedi, tecavüz yapmadı, hırsızlık yapmadı. Benim oğlum kimseye zarar vermedi. Ama hala katili dışarıda. Bizim çocuklarımız şerefi ile namusu ile öldü. Hiç kimseye zarar vermedi. Hepsi gencecik öldü. Hiçbiri damatlık ya da gelinlik giymedi, kefen giydi."
Aileler, açıklamanın ardından taziye evinden ayrıldı.