Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’nde mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyespor’da, Kadınlar EuroCup’ta 3’te 3 yapmanın sevinci yaşanıyor. Genel Menajer Melahat Aydın, "Avrupa’da yolumuza dolu dizgin devam ediyoruz. Avrupa’da hedefimiz en az yarı final oynamaktır" dedi.

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol Ligi’ne zorlu rakiplerle oynadığı maçlarla başlayan Mersin Büyükşehir Belediyespor, 3 maç sonunda 1 galibiyet, 2 mağlubiyet aldı. Lige Galatasaray deplasmanında başlayan Mersin ekibi, bu maçı 82-73 kaybetti. Ligin ikinci maçında bu sefer de Fenerbahçe ile karşılayan Güney ekibi, bu maçtan da 64-55 mağlup ayrıldı. 3. hafta maçında ise deplasmanda Orman Gençlik ile karşılayan turuncu-beyazlı ekip, maçı 68-61 kazanarak ligdeki ilk galibiyetini aldı. Bu hafta evinde Güney’in derbisi olarak nitelendirilen Adana ASKİ ile karşılaşacak olan Mersin ekibi, bu maçı kazanıp çıkışa geçmek istiyor. Ligin yanı sıra Kadınlar EuroCup’ta da mücadele eden Mersin Büyükşehir Belediyespor, grup maçlarına fırtına gibi başladı. Grubun ilk maçında evinde Good Angels Kosice takımını 76-70, ardından deplasmanda MBK Ruzomberok takımını 86-59 yenen Mersin, gruptaki 3. maçını da dün oynadı. Evinde oynadığı Enise maçını da 69-62 kazanan Güney ekibi, grupta 3’te 3 yaparak, liderliğine devam etti.

"Avrupa’da en az yarı final oynamak istiyoruz"

Takımın genel durumuyla ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Mersin Büyükşehir Belediyespor Genel Menajeri Melahat Aydın, bu yıl Avrupa maçlarında iyi oynadıklarını belirterek, "Geçtiğimiz yıl Avrupa’da istediğimiz sonuçları alamamıştık. Oynadığımız maçlarda bir türlü iyi sonuçlar alamamıştık. Bu yıl ise tam tersi bir durum var. Maçlara başlamadan önce bir hedef koymuştuk. Avrupa’da bu yıl en az bir yarı final oynamak istiyoruz diye. Tabi ki şampiyonluk her takımın hedefi. Bizde bunun için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gruplara çok iyi bir başlangıç yaptık ve halende sürdürüyoruz. Grubumuzda 2 Slovakya, 1 de Rusya’nın takımı var. Gruba, Good Angels Kosice maçıyla başladık. Evimizde oynadığımız ilk maçı 76-70 kazanmasını bildik. İkinci maçımızda yine bir Slovakya takımı olan MBK Ruzomberok ile deplasmanda karşılaştık. Bu maçada çok iyi başladık ve maçı 86-59 galip kapattık. Grubun 3. maçını ise dün evimizde oynadık. Rus ekibi Enise ile oynayacağımız maçın zor geçeceğini biliyorduk ve öylede oldu. Maç bir gitti bir geldi ama takımımız özellikle son periyotta gösterdiği performansla maçı 69-62 kazanmasını bildi. Bu sonuçla grupta 3’de 3 yaptık. Şu anda grupta lider durumdayız. Tabi henüz hiçbir şey belli olmaz. Bizim rakiplerimizi küçümsemeden, sanki ilk maçmış gibi bundan sonraki maçlarımıza da çok ciddi hazırlanıp, iyi sonuçlar almalıyız. İnşallah hedeflerimize ulaşacağız" diye konuştu.

"Ligde de bir galibiyet serisi yakalamak istiyoruz"

Avrupa’da olduğu gibi ligde de artık bir galibiyet serisi yakalamak istediklerini vurgulayan Aydın, "Lige zorlu rakiplerimizle başladık. Zaten ilk maçlar zor olur her zaman ve birde rakiplerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe olunca bizim için daha zor oldu. Bu maçlardan sahadan mağlubiyetle ayrıldık. Geçtiğimiz hafta ise Orman Gençlik maçına çıktık. Deplasmanda olsak da maçı kazanıp, ligde de ilk galibiyetimizi almak istiyorduk. Maça çok iyi başladık ve maçı 68-61 kazanmasını bildik. Hem Avrupa hem lig galibiyeti oyuncularımızın motivasyonunu çok yükseltti. Bu hafta yine bir Avrupa maçı oynadık ve galibiyetle kapattı. O yüzden hafta sonu oynayacağımız Adana ASKİ maçına iyi hazırlanıyoruz. Bu maçta Çukurova’nın iki önemli takımı karşı karşıya gelecek. Bizim için önemli bir maç olacak. Bu maçı kazanıp, hem bir galibiyet serisi yakalamak istiyoruz hemde ligde artık üst sıralara doğru çıkmak istiyoruz" şeklinde konuştu.