Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçelerde muhtarlarla toplantılarını sürdürüyor. Başkan Sekmen, Narman İlçesi’nde, İlçe Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Ak Parti İlçe Başkanı, Belediye Meclis Üyeleri ve muhtarlarla toplantı yaparak, ilçenin ve mahallelerin sorunlarını masaya yatırdı.
Narman Kültür Merkezi’nde gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını yapan Narman Belediye Başkanı Yücel Ahmet İşleyen, Büyük Şehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in Erzurum için büyük bir şans olduğunu vurgulayarak, "Erzurum çok geniş bir coğrafya sahip. Bu kadar geniş coğrafyada hizmet vermenin bir takım zorlukları var. Ama biz inanıyoruz ki, büyük bir tecrübe ve birikime sahip olan Başkanımız Mehmet Sekmen, bu yükün altından kolaylıkla kalkacaktır. Erzurum, Narman ve diğer ilçeler bu tecrübeden faydalanacaktır. Biz, bir yıl içinde gördük ki, Başkanımız Mehmet Sekmen’le Erzurum, Narman ve diğer ilçelerimiz beş yıl içerisinde şaha kalkacaktır." diye konuştu.
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen de, ilçelerde muhtarlarla yaptığı toplantıları önemsediğini belirterek, " Muhtarlarımızla bir araya gelerek, sorunları dinliyor, mahallelerimizin eksikliklerini tespit ederek, sorunları nasıl gideririz diye değerlendirmeler yapıyoruz. İnşallah göreceksiniz ki, bu dönemde, içme suyu, kanalizasyonu ve asfalt yolu olmayan mahallemiz kalmayacak. Bu çalışmaları büyük bir titizlikle gerçekleştiriyoruz. Mahallelerimizin, acil olan sorunlarını ivedilikle, diğer sorunların da hızlı ve kalıcı bir şekilde giderilmesi için çalışıyoruz. Bu çalışmalar, bizim rutin çalışmalarımız, bizim aslı görevimiz. Benim başka bir görevim daha var; Erzurum’da ve ilçelerinde işsiz kalıp göç eden kardeşlerimizin, göç etmesinin önüne geçmek ve bu göçü tersine çevirmek. Bu yönde gecemizi gündüzümüze katıyoruz." diyerek, yatırımcıları, Erzurum’a ve ilçelerine yatırım yapmaya davet etti.
Narman’ın hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir yere sahip olduğunu dile getiren Başkan Sekmen, " ’Hayvan yetiştiriciliğinde daha iyi nasıl verim alınır, hayvan yetiştiriciliğinde kalite daha iyi nasıl yükseltilir?’ bunun hesaplarını yapıyoruz . İstiyorum ki benim çiftçi kardeşim daha çok kazansın, istiyorum ki benim çiftçi kardeşimin çocuğu daha iyi şartlarda eğitim alsın. Bakınız, mahallelerde okul tadilatı bizim Belediyecilik hizmetlerimizin dışında kalan bir durum. Ama, biz Büyükşehir Belediyesi olarak okulların da tadilatını üstlendik. İstiyoruz ki çocuklarımız iyi bir okulda eğitim görsünler, okullarında malzeme eksiği olmasın. Bu topraklardan, Efkan Ala gibi, Türkiye’yi yönetecek kişiler çıksın." diye konuştu.