Çin'in Shandong eyaletinin Lufang köyünde yaşayan Ding Aihua, kocası Liang Xinchun'un iddiasına göre her başı ağrıdığında göz kapaklarının altında taş oluşuyor. Aihua'yı tedavi için yerelde gittikleri doktorlar rahatsızlığın belirtileri karşısında şaşkına dönmüş, kendisini tedavi edemeyeceklerini belirtmişler.

HER ŞEY 7 YIL ÖNCE BAŞLADI
Ding Aihua'nın tuhaf sağlık sorunu yaklaşık 7 yıl önce gözlerinde ağrı duymasıyla başlamış. Kocası Liang Xinchun, göz kapağının altında ilk taşı bulduğunda şok geçirmiş. İlk taşın ardından bir süre sonra bir diğer taş belirmiş. Liang, sert gümüş beyazı taşları göz kapaklarının altından almanın zor olduğunu belirterek taşları gözlerden çıkarmak için metal küçük bir tel kullandığını söyledi. 



"KARIMIN ÇOK CANI YANIYOR"
Liang karısı Aihua'nın gözünden bugüne kadar bir düzine taş çıkarttığını bunları lazım olduğunda doktorlara ve muhabirlere göstermek için bir şişede sakladığını belirtti. Liang, karısının alışılmadık durumu hakkında, "Karımın canı çok acıyor. Taş, bazen üst göz kapağından bazen de alt göz kapağından geliyor. Taşı almam gerektiği zaman karım çok gergin oluyor. Kimi zaman taşı çıkarmak çok zor olabiliyor. Taşlar karımın gözlerine tarifsiz acılar veriyor" ifadelerini kullandı.



DOKTORLARI İNANDIRAMADI

Talihsiz adam karısıyla birlikte bir tedavi bulabilme ümidiyle bütün ülkeyi dolaştıklarını lakin doktorların kendilerine inanmadıklarını söyledi. Bu sebeple Aihua'nın derdine bir çare bulma amacıyla basına yöneldiklerini ifade etti. Basın mensupları çift ile birlikte Heze şehrinde bulunan Aier Göz Hastanesi'ne gitti. Talihsiz kadın burada tedavi altına alındı.



Doktor Cui Yinchun, Aihua'nın gözünde herhangi bir yabancı maddeye rastlamadıklarını belirtti. Kadına, göz iltihabı ve trahoma rahatsızlıkları teşhisi konduğu açıklandı. Aier Göz Hastanesi, gözden çıkarıldığı iddia edilen taşları bölgede bulunan mineral araştırma tespit merkezine gönderildiğini beyan etti.

Kaynak: Haberler.com