Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, KARDEMİR’in kuruluşunun 78. Yıldönümünü kutladı.
Başkan Nur, yayınladığı mesajında, 78 yıl önce atılan temellerin Türkiye’nin ilk demirçelik ağır sanayi tesisinin ilk harcı olmaktan öte, genç Türkiye Cumhuriyetinden modern ve güçlü Türkiye’ye uzanan yolun ilk adımları olduğunu söyledi.
13 haneli bir köyden bugün Türkiye’nin 78.’inci ilini oluşturan Karabük’ün KARDEMİR ile büyüyüp geliştiğini ve modern bir kent olgusuna kavuştuğunu da kaydeden Ahmet Nur, “ Ülkemizde her ilin birbirinden farklı özellikleri vardır. KARDEMİR Türkiye sanayisinin kalbi olmanın dışında ülkenin birçok önemli sanayi kuruluşunun, barajların, köprülerin de mimarı olmuştur. Karabük, büyüyen ve dünya şirketi olan KARDEMİR’imizle birlikte sanayi şehrinin yanı sıra artık bir üniversite kenti olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.Karabük Demir Çelik Fabrikaları’nın temellerinin atılmasının ve Cumhuriyet Kenti Karabük’ümüzün kuruluşunun 78. Yıl dönümünde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere devlet adamlarımızı Karabük’ü Karabük yapan tüm değerli büyüklerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” dedi.