Yeşilyurt Belediyesi yapımı biten 10 parkın açılışını gerçekleştirerek, Yeşilyurt halkının hizmetine sundu.
Yeşilyurt Belediyesi "30 Günde 30 Park" projesi kapsamında 2014 yılında 30 parkın temelini atmış ve bu parklardan on ikisinin açılışını gerçekleştirmişti. Dün düzenlenen törenle 10 parkın daha açılışı gerçekleştirilerek hizmete girdi. Özalper Mahallesi’nde Şehit Selçuk Şahin’in ismini taşıyan parkta düzenlenen törende Malatya Halk Oyunları Ekibinin, oyunlarıyla açılışa renk ve coşku getirmesinin ardından, törenin açış konuşmasını gerçekleştiren Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Göreve geldiğimiz ilk andan itibaren dur durak bilmeden çalışmalarımıza devam ettik. 30 günde 30 parkın temelini atarak 2014 yılında 12 parkın açılışını gerçekleştirdik. Bugün ise 10 parkın daha açılışını gerçekleştiriyoruz. Geriye kalan 8 parkımız yakın zamanda hizmete girecek. Parklar ve yeşil alanlar Yeşilyurt’un can damarıdır, biz bu bilinçle hareket ederek, çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yeşilyurtlu vatandaşlarımıza hayırlı olsun” dedi.
BABAHANOĞLU: “YEŞİLYURT PARK VE YEŞİL ALANLARI İLE ZENGİN BİR YAPIYA SAHİP”
Yeşilyurt Belediyesinin yeşil alanlara ve parklara olan hassasiyetini dile getiren Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlu, “Yeşilyurt Belediyesi her alanda olduğu gibi park ve yeşil alanlarda da hizmetlerine ara vermeden devam ediyor. İnşallah kalan parklarında hizmete girmesiyle Yeşilyurt’umuz park ve yeşil alan konusunda çok zengin bir bölgemiz olacaktır. Ben tüm vatandaşlarımıza ve çocuklarımıza hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.
ŞAHİN: “AK PARTİLİ BELEDİYELER MİLLETE OLAN HİZMET SEVDASIYLA ÇALIŞIYOR VE ÜRETİYOR”
Yeşilyurt Belediyesinin çalışma azmini ve yaptığı hizmetleri beğeniyle ve taktirle takip ettiğini söyleyen AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin İse, “AK Parti hükümeti ve belediyeleri yoğun bir tempoda aralıksız bir şekilde millete olan hizmet sevdasıyla çalışmalarını yürütüyor. Biz başkaları gibi laf üretmiyoruz hizmet üretiyoruz. Yaptığımız çalışmalar ve ortaya koyduğumuz somut projeler ve hizmetler de bizlerin referansı oluyor. Ben yapılan bu çalışmalardan dolayı sayın başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyor, hizmete giren parklarımızın Vatanımıza, Milletimize ve Malatya’mıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.
“ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİNİN ÖLÜMSÜZLEŞTİRLMESİ HEPİMİZİN GÖREVİDİR”
Şehit olan oğlunun isminin verildiği Şehit Selçuk Şahin Parkı’nda duygu dolu anlar yaşayan Şehit Aileleri ve Yakınları Derneği Başkanı Duran Şahin yaptığı konuşmada, “Şehit isimlerinin cadde, sokak, park ve okullara verilmesi ile ölümsüzleştirilmesi şahit yakınları olarak elbette ki bizleri sevindiriyor. Şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması Türk milletinin tüm fertlerine düşen bir görevdir. Bu görevi yerine getirmenin verdiği vicdani rahatlığı yaşattıkları için Yeşilyurt Belediyesine, Sayın Başkanımız Hacı Uğur Polat’a teşekkür ediyorum” dedi.
YENİ HİZMETE AÇILAN PARKLAR
Lale Park Seyran Mahallesi, Şehit Selçuk Şahin Parkı Özalper Mahallesi, Altın Park Aşağıbağlar Mahallesi, Engelsiz Park Şehbayram Mahallesi, Orhun Park Karakavak Mahallesi, Gökkuşağı Parkı Karakavak Mahallesi, Deniz Parkı Fahri Kayahan Mahallesi, Gülefşan Parkı Bostanbaşı Mahallesi, Ertuğrul Gazi Parkı Yakınca Mahallesi, Beylerderesi Parkı Yakınca Mahallesinde hizmete başladı.
Konuşmalarının ardından 10 parkın temsili açılışı Özalper Mahallesi Şehit Selçuk Şahin Parkında dualar ve iyi temennilerle kurdeleler kesilerek vatandaşların hizmetine sunuldu.
Törene AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Yeşilyurt Kaymakamı Nesim Babahanoğlı, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AK Parti Malatya Milletvekili Adayı Bayram Taşkın, Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertan Mumcu Malatya Şehit Aileleri Derneği Başkanı Duran Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcıları birim müdürleri ve çok vatandaşlar katıldı.