Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Ampute Futbol Milli Takım Kaptanı Osman Çakmak ile gerçekleştirdiği sohbette, “Arkadaşlarıyla birlikte bu gece bir destan yazdılar. Buraya gelen seyircileri coşturdular” dedi. Osman Çakmak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şampiyonluk sözü verdiğini ve o sözü tuttuğu için mutlu söyledi.

Ampute Futbol Milli Takımı, Avrupa Şampiyonası’nda final maçında İngiltere’yi 2-1 yenerek şampiyon oldu. Karşılaşma sonrası takım kaptanı Osman Çakmak ile konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, “Arkadaşlarıyla birlikte bu gece bir destan yazdılar. Buraya gelen seyircileri coşturdular. Ekranları başındaki 80 milyon vatandaşımızı coşturup bizlere bu geceyi yaşattılar. Onlara çok teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımız da Ukrayna seyahati öncesi bize tembih etti, ‘Bu akşam onlarla ol. Bu maçı alacağız.’ diye. Biz bütün taraftarımızla, bütün Türkiye olarak buradayız. Biraz evvel de başbakanımız arayarak tebriklerini iletti. Bu aslan parçalarına bu gece için teşekkür ediyoruz. Buna ihtiyacımız vardı” ifadelerini kullandı.

Ampute Futbol Milli Takım Kaptanı Osman Çakmak ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a şampiyonluk sözü verdiğini ve o sözü tuttuğu için gururlu olduğunu söyledi.