Hüseyin ÖZBALI/ELMADAĞ (Ankara), () - ANKARA'nın Elmadağ İlçesi'nde dün gece saatlerinde başlayan kar yağışı, sabah saatlerinde kar fırtınasına dönüştü.
İlçeye bağlı Kuşçuali ve Akçaali köylerinde dondan çiçek açan meyve ağaçları ile dikimi yapılan sebze fidelerinin zarar gördüğü belirtildi. Sebze ve meyve üreticileri, "Geçen yıl da Nisan ayında yağan kar, arazilerimizdeki bitkilerin soğuktan zarar görmesine neden olmuştu. Yine öyle oldu" dedi.
Kuşçuali Köyü Muhtarı Cafer Küçükyılmaz, kısa süre önce Balaban Çayı'nın taşması sonucu da kendi köyleriyle birlikte Akçaali, Taburlar köylerinde ekili arazilerin de zarar gördüğünü söyledi. Şimdi de çiçek açan meyve ağaçlarıyla sebzenin 10 santim kar altında kaldığını anlatan Küçükyılmaz, "Organik tarıma geçmiştik. Bu nedenle dikeceğimiz sebze fidelerimizi kendimiz kurduğumuz seralarımızda yetiştirmeye çalışıyorduk. Seralarımız soğuk almasın diye ne kadar elektrikli ısıtıcı kullansak da köylünün 300 binden fazla sebze fidesini soğuk vurdu. Diğer köylerdeki zararın ne olduğunu ise bilemiyorum" dedi.

FOTORAFLI