2015-ÖSYS merkezî yerleştirme sonuçları veya Özel Yetenek Sınavları yada Uluslararası Öğrenci Seviye Tespit Sınavı sonuçlarına bağlı olarak, üniversite bünyesinde yürütülen programlara kayıt hakkı kazanan öğrenci adaylarının kayıt işlemleri tamamlandı.
Atatürk Üniversitesine kayıt yaptırmaya hak kazanan öğrenci adaylarından 7500’ü e-Devlet üzerinden kayıt işlemlerini tamamladı. Böylelikle e-Devlet kapısından kayıt yaptıran öğrenci oranı %75 olarak gerçekleşti. Atatürk Üniversitesi örgün önlisans ve lisans programlarına 11 bin 300 öğrencinin kesin kaydı yapıldı. Açıköğretim Önlisans ve lisans programlarına kayıt işlemleri devam etmekte.
2015-2016 öğretim yılı için merkezi yerleştirmede boş kalan veya yerleştirilen adayların kayıt yaptırmaması nedeniyle boşalan üniversite bünyesinde yer alan programların boş kontenjanlarına, 2015-ÖSYS sonuçlarına göre ÖSYM tarafından ek yerleştirme yapılacak. Adaylar, 2015-ÖSYS Ek Yerleştirme tercihlerini 17-21 Ağustos 2015 tarihleri arasında www.osym.gov.tr adresinden yapabilecekler. Ek yerleştirme neticesinde Önlisans veya lisans programlarıma yerleşen adayların kayıtları 31 Ağustos - 04 Eylül 2015 tarihleri arasında yapılacak. Açıköğretim Fakültesi bünyesinde İkinci Üniversite kayıtları devam etmekte. İkinci Üniversite uygulaması, bir yükseköğretim kurumunun ön lisans (2 yıllık) veya lisans (4 yıllık) programlarında kayıtlı öğrenciler ile bu programlardan mezun olanlar eş zamanlı olarak açıköğretim sistemi ile yürütülmekte olan ve okudukları veya mezun oldukları programlardan farklı olmak kaydıyla, tekrar Üniversite sınavına girmeden, Atatürk Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi önlisans ve lisans programlarına kayıt yaptırarak öğrenimlerine devam edebildikleri bir uygulamadır. İkinci Üniversite uygulamasından yararlanmak isteyenler 09 Ekim 2015 tarihine kadar kayıt yaptırabilirler.