CHP Parti Meclisi’nin Malatya için delege ile önseçim kararı almasını değerlendiren CHP İl Başkanı Enver Kiraz, bu kararı olumlu karşıladıklarını söyledi.
CHP Parti Meclisi hangi şehirlerde hangi yöntemle milletvekili adaylarının belirleneceğine karar verdi. PM, Malatya’da delege ile önseçim kararı aldı.
Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan CHP İl Başkanı Enver Kiraz, Parti tüzüğünde aday yoklaması olarak geçen seçilmişler ve delegeler ile Malatya’da önseçime gidileceğini kaydetti. Malatya örgütünün bütün birimlerinin istediği doğrultuda bir karar olduğunu kaydeden Kiraz; bu kararla İl, ilçe ve önseçim delegeleri, partinin seçilmişleri olan İl-İlçe yöneticileri, belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, aday adayları gibi yaklaşık 3 bin kişilik bir listenin oy kullanacağını belirtti.
Kiraz, il örgütü ve ilçe başkanları olarak önseçimden yana olduklarını belirterek, “Biz önseçimden yana olduğumuzu genel merkezimize bildirmiştik. Hem il örgütümüz hem de ilçe başkanlarımızın ortak önerisiyle önseçim istemiştik. Parti Meclisi, bizim önerimizi de dikkate alarak karar verdiği için memnun olduk. Bu karar çok yerinde olmuştur. Tüm aday adayları özgürce yarışma imkanı bulacaktır. Delegeyle ve seçilmişlerimizle yapılacak önseçimin başarılı bir şekilde geçmesi için ve aday adayı olarak yarışacak tüm kişilere örgüt olarak elimizden gelen katkıyı sunacağız.” ifadelerini kullandı.
CHP İl Başkanı Enver Kiraz, “Milletvekilimiz Veli Ağbaba’nın, muhtemelen ön önseçime giren tek MYK üyesi olmasını da Malatya açısından önemsiyoruz” dedi.