Mustafa AKIN - Sercan SAPANATAN, İstanbul-

Anadolu Efes Spor Kulübü, 2015-2016 Euroleague sezonu öncesinde medya günü düzenledi.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte kulübün yeni sezon kadrosu tanıtılırken oyuncular da adidas tarafından Anadolu Efes'e özel üretilen yeni sezon formalarını tanıtmış oldu.

Düzenlenen etkinlikte Anadolu Efes'in "40. Yıl Mesaj Zinciri" projesi de tanıtılırken, kulübün geçmişte kazandığı bazı kupalar da Euroleague Medya Günü'ne özel olarak sergilendi.

DARİO SARİC: "KADROMUZ GEÇEN YILA GÖRE DAHA İYİ"

Anadolu Efes'in forvet oyuncusu Dario Saric, "Bence geçen yıldan daha başarılı bir yeni sezon bizi bekliyor ve bence bu sene ki kadromuz geçen yıla göre daha iyi. Geçen yıla göre daha atletik bir takıma sahibiz. Genç bir ekip ile tecrübeli bir ekibin karışımı olarak bu sene lige başlayacağız. Geçen sene tecrübe eksikliği yaşadık ama bu sene bunu yaşayacağımızı sanmıyorum" dedi.

BİRKAN BATUK: "BU SENE TÜM KUPLARA TALİBİZ"

Lacivert-beyazlı ekipte kısa forvet olarak görev alan Birkan Batuk, "Yeni oyunculardan kurulu bir takımımız var. Geçen yıla göre yabancı oyuncularımızın çoğu değişti. Bu sene ki oyuncularımızın hepsi tecrübeli ve çok iyi oyuncular. Geçen yıla göre bu sene hedeflerimiz daha da yükseldi. Ligde şampiyon olmak istiyoruz ve Euroleagu'de de Final Four'a kalmak istiyoruz. Bunları başaracak güçte olduğumuza inanıyorum. Sezonda adım adım ilerleyeceğiz, hedeflerimizi öyle gerçekleştireceğiz. Öncelikle de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazanarak başlamak" ifadelerini kullandı.

Batuk, Anadolu Efes'in en son 7 sezon önce Türkiye Ligi Şampiyonluğu'nu kazanması ile ilgili olarak, "Bu sene bu şansızlığı kıracağız. Geçen yıl final de kaybettik. Bu sene de tekrar final oynayacak güçteyiz. Geçen yıl şampiyon olamadık ama bu sene tüm kuplara talibiz" dedi.

CEDİ OSMAN: "EUROLEAUGE'DE FİNAL-FOUR OYNAMAK İSTİYORUZ"

Anadolu Efes'in milli oyuncusu Cedi Osman ise bu sezon hedeflerinin çok yüksek olduğunu ve amaçlarının 4'te 4 yapmak olduğunu söyledi. Cedi Osman, "Sezonu konuşmak için daha çok erken ama hedefimiz 4'te4 yapmak. Türkiye ligindeki 3 kupayı da kazanıp Euroleauge'de de Final-Four oynamak istiyoruz. Bunları yaptığımız takdirde kendimizi başarılı göreceğiz. Önümüzde şuan hazırlık maçları var onları bitiyoruz ve daha sonra Cumhurbaşkanlığı Kupası oynayacağız. Hedefimiz o kupayı kazanıp sezona başlamak. Tabii bu sezonu bizim için bir diğer önemi Anadolu Efes'in kuruluşunun 40'ıncı yılı ve bu sezon bu motivasyon ile başarılı olacağız" İfadelerini kullandı.

Be sezon ligin çok zorlu geçeceğini belirten milli yıldız, en güçlü rakiplerinin Fenerbahçe olduğunu söyledi. Cedi Osman, "En zorlu rakibimiz Fenerbahçe olur diye düşünüyorum ama Pınar Karşıyaka, Galatasaray ve bu sezon çok iyi bir kadro kuran Darüşşafaka Doğuş da önemli rakiplerimizden. Ama daha konuşmak için erken olduğunuz düşünüyorum maçların başlaması ile bunu göreceğiz. Bütün takımlar iddialı ligimize çok iyi oyuncular geldi ve bence Türkiye Basketbol Ligi Avrupa'nın en iyi ligi" ifadelerini kullandı.

Takımın genç ve enerjilerinin çok yüksek olduğunu ifade eden Cedi Osman, onları tek etkileyecek kötü etkenin tecrübesizlik olduğunu ama onu da geçen yıl oynadıkları Real Madrid maçları ile kırdıklarını söyledi.

Cedi Osman son olarak, NBA kariyeri hakkında gelen soruya ise, hedefinin 2 sezon sonra NBA'ye gitmek olduğunu söyledi.