Olay, geçen cuma günü Gazipaşa Mahallesi’nde meydana geldi. Suriye uyruklu Cihan Ayyan, 3 çocuğunun babası olan amcasının oğlu Eymen Ayyan ile geçen yıl boşandıktan sonra tanıştığı Mustafa Habib ile dini nikah kıydırdı. 8 aylık hamile olan Cihan Ayyan, dini nikahlı eşi Mustafa Habib’e, aynı zamanda amcasının kızı olan boşandığı eşi Eymen Ayyan’ın ablası Seman Ayyan’ın evinde çok miktarda altın olduğunu ve alabileceklerini söyledi.

DÖVÜP KOLUNU KIRDILAR

Bunun üzerine Mustafa Habib, arkadaşı Mahmut Habib ile birlikte plan yapıp Cihan Ayyan ile Gazipaşa Mahallesi’nde yaşayan Sema Ayyan’ın evine gitti. Kendilerine kapıyı açan Sema Ayyan’ın ağzını bantlayıp, bağlayarak döven ve kolunu kıran Suriyeliler, evdeki ziynet eşyasını gasp edip kayıplara karıştı.

Olayın ardından yakınları tarafından yaralı bulunan Sema Ayyan’ın ifadesi üzerine polis, şüphelilerden Mahmut Habib’i, Konya’ya gitmeye çalışırken yakalayarak gözaltına aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’nde sorgulanan Mahmut Habib’in ifadesi doğrultusunda Cihan Ayyan ile Mustafa Habib’in ise Gaziantep’te olduğu belirlendi. Dini nikahlı çifti Gaziantep’te takibe alan polis, Cihan Ayyan ile Mustafa Habib’in çaldıkları altınları Savcılı Mahallesi’ndeki bir kuyumcuya satmak isterken suçüstü yakaladı.

Kahramanmaraş’a getirilerek sorgulanan dini nikahlı çift suçlarını itiraf etti. 3 şüpheli, işlemlerinin tamamlanmasının ardından Necip Fazıl Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Doğumuna 1 hafta kaldığı öğrenilen Cihan Ayyan’ın yürümekte güçlük çektiği görülürken, 3 şüpheli, ’Alıkoyma, gasp, tehdit yoluyla yağma ve darp’ suçlarından adliyeye sevk edildi.