Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM Valisi Ahmet Altıparmak '93 Harbi' olarak bilinen 1877-1878 Osmanlı- Rus Savaşı'nda şehrin savunması için yaptırılan Nene Hatun'un cesareti ile bütünleşen Aziziye Tabyası'nda şehit yakınları ve gaziler onuruna iftar yemeği verdi. Vali Altıparmak, destanların yazıldığı kahramanlıkların yaşandığı kutsal bir mekan olan Aziziye tabyalarında şehit yakınları ve gazilere buluşmaktan mutlu olduğunu söyledi.
Vali Ahmet Altıparmak'ın Aziziye Tabyası'nda düzenlediği iftar yemeğine  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, 9'uncu Kolordu Komutanı Korgeneral Şeref Öngay, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta, İl Jandarma Komutanı Albay Uysal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, şehit yakınları ve gaziler, STK temsilcileri katıldı. Kentin düşmana karşı savunulması için Sultan Abdulaziz döneminde yaptırılan ve Osmanlı-Rus Savaşı sırasında kanlı çatışmalara sahne olan Aziziye Tabyası'nda üçüncü kez düzenlenen iftar programı Kuran okunarak başladı. İl Müftü Vekili Celal Büyük'ün dua ettirmesinin ardından tabyalarda ezan okundu ve ilahiler eşliğinde oruçlar açıldı. Yaklaşık 600 kişiye ayran çorbası, etli pilav, sala ve kadayıf dolması ikram edildi. 
Vali Ahmet Altıparmak, destanların yazıldığı kahramanlıkların yaşandığı kutsal bir mekan olan Aziziye tabyalarında şehit yakınları ve gazilere iftar düzenlenmesinin geleneksel hale geldiğini söyledi. Erzurum'da yaptığı iftarlar içinde en büyük haz aldığı mekanın tabyalar olduğunu ifade eden Altıparmak, şöyle konuştu:
"Bu mekana yöneldiğimiz zaman hissettiğim o duygu yoğunluğunu anlatamam. Bunun birçok nedeni var. Her şeyden önce şu basmış olduğumuz her bir karış toprakta 100'lerce, binlerce şehidimizin kanı var. Bu ayrı bir duygusallık veriyor." 

FOTOĞRAFLI