Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri, merdiven altında kaçak içki imalat yapan şebekeyi takibe aldı. İstanbul’da meydana gelen ölüm olayları üzerine operasyonu hızlandıran Mali Büro Amirliği ekipleri, Şakirpaşa Mahallesi’ndeki 3 katlı binanın 2’nci katında ev görünümündeki imalathaneye baskın düzenledi. Kaçak içki imalathanesine giren ekipler, plastik deterjan kutularında karıştırılarak içki haline getirilen kimyasal maddeler, tanınmış markalara ait boş şişe, etiket ve kapaklar ile galonlar içerisinde doluma hazır 1000 litre içki de ele geçirildi.

ALKOLMETRE BULUNDU

Binada arama yapan polis, evin değişik odalarında rakı ve viski imal etmek için kullanılan malzemelerin yanında, alkol oranını ayarlamak için kullanılan ambalajı açılmamış alkolmetre de buldu.

Adana’da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 2015 yılı içerisinde yaptığı operasyonlarda, toplam 18 bin litre kaçak içki ele geçirdiği kaydedildi. Türkiye sıralamasında en çok içki imalathanesi ele geçiren iller arasında Adana’nın ilk sırada yer aldığı belirtildi.