Spor Toto 2.ligde mücadele eden Gümüşhanespor’da kulüp başkanlığına yapılan olağanüstü kongrenin ardından işadamı Kaya Büyükbayraktar seçildi.
Kulübün Tekke köyünde bulunan tesislerinde yapılan olağanüstü kongreye MHP Gümüşhane Milletvekili ve kulübün eski başkanlarından Mustafa Canlı, Gümüşhane Belediye Başkanı ve kulübün eski başkanlarından Ercan Çimen, kulüp Onursal Başkanı ve İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Osman Akgül, Gümüşhane Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Akçay, Kulüp Başkanı İdris Çimen, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İsrafil Aslan, Valilik Özel Kalem Müdürü Kemalettin Demirkıran, AK Parti İl Başkanı Hakkı Gündüz, MHP İl Başkanı Ali Ateş, kulüp yöneticileri ve delegeler katıldı.
Divan Başkanlığını Onursal Başkan Osman Akgül, GTSO Başkanı İsmail Akçay ve kulüp yöneticisi Rıza Karamanlı’nın yaptığı kongrede konuşan mevcut başkan İdris Çimen, 3 yıl önce başladığı kulüp başkanlığının ilk yılında şampiyonluğun nasip olduğunu belirterek, ikinci ligde takımın mücadeleye devam ettiğini ve bunun bir sonu olmadığını söyledi.
“ÜZERİMİZDE DÜŞEN NE VARSA SONUNA KADAR YAPACAĞIZ”
Birlik ve beraberliğin bundan sonra da devam etmesi temennisinde bulunan Çimen, bundan sonra elinden gelen herşeyi yapmaya devam edeceğini söyledi. Kendisinden önceki kulüp başkanı Kurban Karagöz’ün yolunda yürüyeceğini, takımı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağını ifade eden Çimen, “Üzerimizde düşen ne varsa sonuna kadar yapacağız. Biz büyüklerimizden böyle gördük, böyle devam ettireceğiz” dedi.
“BELEDİYE BAŞKANI OLARAK MADDİ VE MANEVİ OLARAK ÜZERİMİZE NE DÜŞÜYORSA BUNDAN ÖNCE OLDUĞU GİBİ BUNDAN SONRA DA HAZIRIZ”
Gümüşhane Belediye Başkanı ve kulübün eski başkanlarından Ercan Çimen ise kulübe emek veren herkese teşekkür ederek, “Bu meşakkatli bir iş. İnşallah bu süreçten sonra Belediye Başkanı olarak maddi ve manevi olarak üzerimize ne düşüyorsa bundan önce olduğu gibi bundan sonra da hazırız. Bu kulüp bizim ortak paydamız. Kulübümüzü en iyi şekilde temsil etmek ve en iyi yerlerde olması için elimizden geleni yapacağız. Gümüşhaneliler olarak hepimiz bu işin içerisinde olacağız. İnşallah Gümüşhanespor eski yerinden çok daha iyi yerlerde olacak” diye konuştu.
Kulüpte 6 yıl başkanlık yaparak rekoru elinde bulunduran eski başkan Kurban Karagöz ise konuşmasında Gümüşhanespor’un kulübe olan sevginin artırılması için yapılabileceklerle ilgili tecrübelerini paylaştı.
“GÜMÜŞHANESPOR BU ŞEHRİN ORTAK NOKTASIDIR, SİYASETÜSTÜ DÜŞÜNEREK HERKESİN BURAYA İLGİ DUYMASINI SAĞLAMALIYIZ”
MHP Gümüşhane Milletvekili ve kulübün eski başkanlarından Mustafa Canlı da konuşmasında kongrenin hayırlara vesile olmasını diledi. Türkiye’de tüm spor dallarında seyirci potansiyellerinin azaldığına vurgu yapan Canlı, “Başarı varsa insanlar geliyor, başarısızlık olunca insanlar uzaklaşıyor. Futbola son yıllarda ilgisizlik var. Gümüşhanespor son yıllarda kurumsal manada, tesisiyle iyi bir noktada. Bu manada katkısı olan herkese teşekkürlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Gümüşhanespor bu şehrin ortak noktasıdır. Siyasetüstü düşünerek herkesin buraya ilgi duymasını sağlamalıyız. Önümüzdeki süreçte sadece yerel bazda değil, genel bazda da kamunun bu tesise el vermesi konusunda üzerimize düşeni yapacağız. Önümüzdeki süreçte mutlaka gerekli yer ve ortamlarda bunları dile getireceğim” ifadelerini kullandı.
“ELİMİZDEN GELEN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VE KATKIYI SAĞLAYACAĞIZ”
Transferlerin doğru yapılması gerektiğine özellikle vurgu yapan Canlı, şöyle konuştu: “Transfer politikasını iyi oluşturan kulüplerin mali yapıları daha sağlıklı olur. Toplum olarak başarıya açız. Başarının gelmesi için her türlü fedakarlığı yapıyoruz. Elimizden gelen her türlü desteği ve katkıyı sağlayacağız. Gümüşhanespor, insanların hemşehrilik değerinin artmasına katkı sağlıyor, insanların Gümüşhane’ye ilgi duymasını sağlıyor. Bu küçümsenmeyecek bir değer. İnşallah daha başarılı olur kulübümüz.”
“GÜMÜŞHANESPOR’U NE KADAR TOPLUMUN TAMAMINA AÇABİLİRSEK YÖNETİM OLARAK BAŞARILIYIZ DEMEKTİR”
Gümüşhanespor Onursal Başkanı ve İSTAÇ A.Ş. Genel Müdürü Osman Akgül de konuşmasında kulüp yönetiminin yürek işi olduğuna vurgu yaparak bugüne kadar emek veren herkese teşekkür etti. Salonda bulunan herkesin Gümüşhanespor ortak paydasında bir araya geldiğini vurgulayan Akgül, “Biz Gümüşhanespor’u ne kadar toplumun tamamına açabilirsek yönetim olarak başarılıyız demektir. Bölgemizde spora ilgi büyük şehirlerdeki gibi değil. Herkesi kucaklayıp, herkesi stadyuma çekmemiz lazım. Sporun birinci amacı bir muhabbet ortamı oluşturmaktır” dedi.
Toplantıda söz alan siyasi parti temsilcileri ve eski yöneticiler ise kulübün şehrin ortak paydası olduğunu, şehrin tanıtımındaki en büyük etkenlerin başında Gümüşhanespor’un geldiğini vurguladı ve Gümüşhanelilerin en azından Gümüşhanedeki maçlara gelmelerini, esnafın camlarına Gümüşhanespor bayrağı asmalarını talep etti.
“HEDEFİMİZ BANK ASYA LİGİ”
Yapılan konuşmaların ardından uzun süre kulüpte yöneticilik yapan ve yıllardan beri futbol camiasının içinde olan Kaya Büyükbayraktar mevcudun oy birliği ile Başkanlığa seçildi.
Seçimin ardından kısa bir teşekkür konuşması yapan Büyükbayraktar, birlik ve beraberlik içerisinde hedeflerinin Banka Asya Ligi olduğunu söyledi.