Adanalı deneyimli turizmci Nesrin Göçhan, Çukurova’nın doğal güzellikleri ve çeşitli uygarlıkların yaşandığı bir bölge olması nedeniyle çekim merkezi olduğunu söyledi.
Göçhan, yaptığı açıklamada, Çukurova ‘nın doğal güzellikleri ve çeşitli uygarlıkların yaşandığı bir bölge olması nedeniyle turizm açısından önemli olduğunu belirtti. ‘’Çukurova çok sayıda kale, köprü, cami, kilise, ören yeri, han, hamam, müzesi ile tarih ve kültür turizmi için, bir çok kilise ve cami ile de inanç turizmi için bir çekim merkezidir’’ diyen Göçhan, şunları kaydetti:
‘’Eski Çağlardan, Orta Çağ ve Yeni Çağ olmak üzere çeşitli krallıkları içinde medeniyetlere ev sahipliği yapmıştır. Bölgemiz bereketli topraklarda tarihi potansiyelin de bereketine sahiptir.
Bu medeniyetlerden bölgemize miras kalan tarihi eserler Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan yeni Arkeoloji Müzesinde sergilenerek ziyaretçilerle buluşacaktır.
Bölgemiz turizminin gelişmesiyle gençlerin ve kadınların, turizm sektöründeki istihdamı da önemli ölçüde artacaktır. Bölgemizin çeşitlendirilmiş Sağlık Turizmi, Gastronomi Turizmi, Eko Turizm, Kültür Turizmi, Kongre Turizmi, İnanç Turizmi , Festival Turizmi, Spor Turizmi, Kıyı turizmi, Yayla Turizmi, Doğa Yürüyüşü Turizmi, Rafting gibi alternatif turizmin harekete geçmesi ile 2015 yılı bölgemiz için turizmin gelişmesine sosyal ve ekonomik açıdan önemli katkı sağlayacaktır.’’
Göçhan, belediye başkanlarının turizm odaklı projelerine öncelik vereceklerini inandıklarını ve bu yöndeki kararlılıklarını birçok kez dile getirdiklerini de ifade ederek, şöyle devam etti:
‘’ Çukurova Kalkınma Ajansı da (ÇKA), kurum, kuruluş ve kişilerin yapacağı turizm projelerini 2015 yılında değerlendirmeye almada öncelik verecektir. Bölgede aktif olan STK ‘lar turizm gelişmesinin önceliğinin de bilincine vardılar. Bu konuda çeşitli çalışmalar yapmaktadır. Bölgedeki yatak kapasitesini arttıran yeni otellerin açılması da bölgenin turizmde aktif hale gelmesinde önemli rol almıştır.
Bölge illeri artık turizmde gereken payını almak istiyorlar ve inanıyorlar, onun içindir ki Çukurova turizminin 2015 yılında yıldızı parlayacak.’’