Muş’ta, Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) tarafından bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle pazar günü il genelinde elektrik kesintisi uygulanacağı bildirildi.
Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan VEDAŞ Muş İl Müdürü Eşref Şentürk, 24 Ağustos 2014 Pazar günü saat 09.00 ile 14.00 arasında bakım ve onarım çalışması yapılacağını ve bundan dolayı programlı elektrik kesintisi yapılacağını belirtti. Elektrik kesintisinin il genelinde uygulanacağını ifade eden Eşref Şentürk, ayrıca son günlerde yaşanan elektrik kesintisi nedenlerine de değindi. Kesintilerin, kazı çalışmalarından kaynaklandığını vurgulayan Şentürk; "Bazı vatandaşlarımız inşaat çalışmaları için kazı yapıyor. Çalışmalar esnasında ne yazık ki, elektrik kablolarına zarar veriliyor ve elektrikler kesiliyor. Kurum olarak vatandaşlarımızın kesintiden fazla etkilenmemesi için çeşitli tedbirler alıyoruz" dedi.
Özellikle önceki gün yaşanan ve tepkilere neden olan elektrik kesintisinin trafo merkezli olduğunu da hatırlatan Şentürk, oluşan arıza nedeni ile elektrik kesintisi olduğunu ifade ederek; "Söz konusu arıza nedeniyle kesinti yaşandı. Ekiplerimiz ivedilikle sorunu çözmek için uğraştılar. Nihayetinde sorunu çözdük. Umuyoruz ki bundan sonra benzer sorunlar yaşanmayacak" diye konuştu.