Muharrem ayı dolayısıyla Hasköy Sahil’de düzenlenen aşure günü etkinliğine katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, aşure kazanının başına geçerek vatandaşlara kendi elleriyle aşure ikramı yaptı.

Beyoğlu’nda Muharrem ayı dolayısıyla aşure günü etkinliği düzenlendi. Beyoğlu Belediyesi tarafından Okmeydanı Cemevi ve Örnektepe Pir Sultan Abdal Derneği işbirliğiyle Hasköy Sahil’de gerçekleştirilen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın yanı sıra Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş, Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Erdal Baba ve Okmeydanı Cemevi Dedesi Eren Yıldırım katıldı. Günün anlamına binaen yapılan konuşmaların ardından aşure kazanının başına geçen Başkan Demircan, vatandaşlara aşure dağıttı.

“Cenabı Allah birlik ve beraberliğimizi daim eylesin”

Başkan Demircan, etkinlikte yaptığı konuşmasında oruç tutmanın önemine dikkat çekerek, “Oruç bizim için çok kıymetlidir. Çünkü oruç nefsi ve bedeni terbiye ediyor. Ramazan orucumuzun ardından şimdi de Muharrem orucumuzu tuttuk. Bugün de aşure etkinliğinde bir aradayız. Aşurenin içerisinde ne kadar farklı malzeme var ve hepsi bir arada çok güzel. Biz de bir arada olduğumuzda çok güzeliz. Rabbim birlik ve beraberliğimizi bozmasın” dedi.

“Birlik ve beraberlik iradesini gösteren canlara şükranlarımı sunuyorum”

Beyoğlu Kaymakamı Savaş Ünlü ise, “Muharrem ayı vesilesiyle düzenlenen bu aşure etkinliğinde sizlerle bir arada olmaktan büyük memnuniyet duydum. Bu etkinlikte bizleri bir araya getiren Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Bugün buraya gelerek birlik ve beraberlik iradesini gösteren canlara da şükranlarımı sunuyorum. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim eylesin” ifadelerini kullandı.