Ak Parti Milletvekili Adayları ilçe ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Marmaris ziyaretleri kapsamında odalar, kamu kurumları ziyaret edilerek, muhtarlarla görüş alışverişinde bulunuldu.
Muğla Milletvekili Adayları Hasan Özyer, Hasan Kökten, Elvan Göçer, Yelda Erol Gökçen, İl Başkanı İhsan Küreci Marmaris’te ziyaretlerde bulundu. İlçe Başkanı Hasan Engin ile birlikte sırasıyla Marmaris Emniyet Müdürü Ertan Sarıkaya, Marmaris Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Demirel, Marmaris Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım, Marmaris Devlet Hastanesi Başhekimi Operatör Doktor Zafer Kemal Çelebi, Marmaris Ticaret Odası Başkanı Mehmet Baysal ziyaret edildi. Hastane ziyaretinde hastaları da ziyaret eden milletvekili adayları geçmiş olsun dileklerini ilettiler.
Ziyaretlerin ardından akşam muhtarlarla bir araya gelen milletvekili adayları sorunlarını dinleyerek tek tek not aldılar. Muhtarlar toplantısında bir soru üzerine Başkanlık sistemi ile ilgili düşüncelerini anlatan Milletvekili Adayı Hasan Özyer özgürlük, demokrasi ve hukuk üstünlüğüne dikkat çekerek siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesi gerektiğini söyledi. Özyer "Türkiye’de parlementer sistem var ama sorunları çözemiyor. Çünkü yasama yürütmenin vesayeti altında. Denetim mekanizmaları işlemiyor. Bu mevcut yapısıyla Türkiye’nin devam etmesi mümkün değil. Türkiye’de kuvvetler ayrılığı kesin çizgilerle ayrılması gerekiyor. Parlementer sistemle devam etsek bile meclisin yasama ve denetim görevini yürütmeden bağımsız yapabilmesidir. Her zaman savunduğum olay siyasi partiler ve seçim yasasının değişmesidir. Eğer bu millet kendini yöneten insanları seçerse yasama yürütme ayrılma şartıyla toplumun sağduyulu davranacağına, doğru insanları seçececeğine inanıyorum" dedi