HAKKARİ (İHA) – Hakkari’nin Yüksekova Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, arızalanan Akbıyıklar sondajını onararak iki mahallenin su problemini çözdü.
Yüksekova Belediyesi Su İşleri Müdürlüğü ekipleri, Esentepe ve Esenyurt mahallelerini besleyen Akbıyıklar sondajını belediyenin elektrik teknikerleri yardımıyla kuyudan çıkarıp yanan parçayı değiştirdikten sonra onarım işini bitirdi. Kuyuya tekrar indirilen sondaj ile her iki mahalleye su verilmeye başlanırken, meydana gelen arızanın elektriğin düşük ve düzensizliğinden meydana geldiği belirtildi.
Kış ayları boyunca bu tür sorunların çok sık olduğunu ifade eden Yüksekova Belediyesi Su İşleri Müdürü İsmet Taşçı, “Birçok sondajımız elektriğin sıkıntılı olmasından kaynaklı arıza veriyor ya da çok düşük olduğu zaman su depolarımızın dolmamasından dolayı su verme sıkıntısı yaşıyoruz. Bu yüzden çok erken saatlerde su vermemiz gerektiği halde öğleye doğru su verdiğimiz mahallelerimiz oluyor. Bu tür sıkıntıların olabileceğini halkımızın bilmesini istiyoruz. Ayrıca yaşanan su sıkıntılarından dolayı halkımızdan özür dileriz” dedi.