Van S.S. 64 Nolu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İdris Takva, vatandaşların mağduriyetlerini gidermek amacıyla 20 dakikada bir olan minibüs seferlerini 15 dakikaya indirdiklerini söyledi.
Minibüs durağında bir açıklamada bulunan S.S. 64 Nolu Minibüsçüler ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı İdris Takva, daha önce minibüslerin 20 dakikada bir sefer yapmasından dolayı vatandaşların sıkıntı yaşadığını belirterek, kooperatif olarak bu sıkıntıyı giderdiklerini söyledi. TOKİ sakinlerinin zamanında işlerine yetişebilmesi ve mağduriyetlerini gidermek amacıyla sefer süresini indirdiklerini ifade eden Takva, “Vatandaşlarımıza hizmetin en iyisini verebilmek amacıyla yaptığımız çalışmalar çerçevesinde pazartesi gününden itibaren minibüslerimiz artık 15 dakikada bir kalkacak. Böylece vatandaşlarımız hem işlerine yetişecek hem de araçlarda da fazla bir yoğunluk oluşmayacaktır. Amacımız her zaman TOKİ sakinlerimizin rahat bir şekilde hizmetten faydalanmasıdır” dedi.
Kavurma köyü olan yerin Van’ın büyükşehir olmasından sonra mahalle statüsüne girdiğini ve böylece bazı hakları da beraberinde getirdiğinin altını çizen Takva, “Türkiye’nin hiçbir yerinde mahallelerde ‘D-4’ diye bir kavram yok. Köylerde ‘D-4’ ile ‘Y’, mahallelerde ise ‘M’ plakadır. Bunun yanında komisyona girdiğimizde 3 bin 3 nüfusumuz olmasına rağmen bize sadece 5 hat tahsis edilirken, nüfusu 600 olan bir yerleşim yerine ise 15 hat tahsis edilmiştir. 300 nüfusa bir hat tahsis edilmesi söz konusu iken neden 3 bin 3 nüfuslu kooperatifimize kısmi olarak 5 hat tahsis edilmiştir. Biz yetkililerden bu sıkıntımızı ivedilikle çözmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.