Muş Belediye Meclisi, 2015 yılı Haziran ayı toplantısını gerçekleştirdi.
Belediye Başkanı Feyat Asya başkanlığında oturumu açılan toplantıya meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve yoklamanın yapılmasıyla başlayan toplantının açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, yaz sezonunda ivedili bir şekilde çalışmalara başladıklarını söyledi. Belediyenin çalışmalarını tek tek anlatan Başkan Asya, “Biz sizlerin ve halkımızın desteği ile çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Özellikle bugüne kadar hizmetten yoksun bırakılmış bazı bölgelerimiz bulunuyor. Ağırlıklı olarak oralarda çalışıp, vatandaşlarımıza daha iyi bir hizmet için imkânlarımızı seferber ediyoruz. Bu anlamda yol, kanalizasyon, altyapı gibi çalışmalarımız mevsim şartları el verdiği müddetçe devam edecektir” dedi.
“SOKAK HAYVANLARI BARINAĞI İHALESİNİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Yaz mevsimi boyunca aralıksız bir şekilde hizmet vereceklerini ifade eden Başkan Asya, “Sokak hayvanlarının ciddi bir sıkıntı olduğunu biliyoruz. Biz de bu sıkıntıyı en kısa zamanda gidermek için Sokak Hayvanları Barınağı ihalesini gerçekleştirdik. En kısa sürede sokak hayvanları için toplama merkezini açacağız. Sebze meyve hali ve hayvan pazarı çevre düzenlemeleri yapılıyor. Ramazan Bayramı’ndan sonra halkımızın hizmetine sunacağız. Şehirlerarası otobüs terminalinin projesinin son haline geldik. İhale çalışmaları yapılıyor. Bu yıl içerisinde otobüs terminaline başlamayı planlıyoruz. Karni Deresi tesviye çalışmaları başladı. Kalkınma Bakanlığı’na projemizi sunduk. Asfalt kaplama ihale çalışmaları yapıldı. Bazı bölgelerde yapılan doğalgaz çalışmalarından dolayı askıya aldık. Ama en kısa sürede mahallelerimizde sıkıntılı olan yollarda asfalt ve parke çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecektir. Devlet hastanesi mevkiinde yaptığımız del-geç sistemi ile tünel açma çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.
48 metre uzunluğunda yeraltı kanalizasyon boru hattı döşediklerini kaydeden Asya, “Bu kanalizasyon çalışmamızda 1. mıntıka sanayi bölgesi ve devlet hastanesi kanalizasyon sorununu ivedi bir şekilde halledeceğiz. Bayraklı Tepe dediğimiz bölgenin halihazır çalışmasını yaptık. Geniş bir alanı imara açacağız. Yaşanabilir bir Muş için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.
Toplantı vatandaşların sorunlarının dinlenmesinin ardından basına kapalı olarak devam etti.