Türkiye Enerji Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, Afşin-Elbistan A Termik Santrali ve kömür sahasının özelleşmesi durumunda işçilerin tayin hakkının alındığını söyledi.
Afşin-Elbistan A Termik Santrali sinema salonunda santral çalışanlarıyla bir araya gelen Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, termik santrali ve kömür sahasının özelleşmesini değerlendirdi. Afşin-Elbistan A Termik Santralinde çalışan işçilerin tayin haklarının alındığını söyleyen Kılıç, bu sendika için büyük bir başarı olduğu söyledi. Kılıç, “Ankara’da haftalardır olası santralin satılması durumunda işçilerimizin haklarını nasıl alabiliriz çabasını verdik. Gerek EÜAŞ genel müdürü gerek ERG-Werbund şirketi genel müdürü gerekse bölge milletvekilleriyle konuyu görüşerek çıkış yolu aradık. Bizim bürokratlardan istediğimiz yazılı bir belgeydi. Şifahen söylenenleri değil yazılı belge istedik. En sonunda bu belgeyi aldık” dedi.
Afşin-Elbistan A Termik Santralinde çalışan işçilerin Afşin-Elbistan B Termik Santraline tayin edileceğinin altını çizen Kılıç, “Ankara’dan aldığımız bilgileri işçi arkadaşlarımızla devamlı paylaştık. Biz durumu olduğu gibi anlattık. Hiçbir zaman bir şey yok diye geçiştirmedik. Bitti diyerek de geçiştirmedik. Çünkü ekmeğini kaybedecek olan emekçi kardeşlerimizdir.
ERG-Werbund ile EÜAŞ arasında imzalanan devir sözleşmesinde işçilerle ilgili sadece bir madde var. Bu madde de memurlarla beraber işçileri aynı maddeye sıkıştırmışlar. İşçiye de istersen şirketle devam edin diye bir ibare koymuşlar. Biz bu ibareden fazlasını istedik. İşçilerimizin tayin hakkını aldık. Emekliliğini doldurmuş çalışanlarımız isterlerse şirketle devam edebilecekler. Taşeronda çalışanlarda daha iyi haklarla ana firmada devam edebilecekler. Bizim bu kararlı mücadelemiz sayesinde Afşin-Elbistan Linyitlerinde çalışan arkadaşlarımızda bizimle beraber aynı haklara sahip olacaklardır. Herkese hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.