Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolasıyla düzenlenen toplantıda cami imam hatipleri, müezzinler ve Kur’an Kursu öğretmenlerini bir araya geldi.

2013 Camiler ve Din Görevlileri Haftası Türkiye’nin her köşesinde olduğu gibi Bağcılar’da da düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Kutlama kapsamında Bağcılar Belediyesi Halk Sarayı’nda düzenlenen yemekli toplantıya İlçedeki camilerde ve Kur’an Kursları’nda görev yapan imam hatipler, müezzinler ve öğretmenler katıldı. Bağcılar Belediyesi, İlçe Müftülüğü ve Din Görevlileri Derneği’nce düzenlenen toplantı öncesinde İSTOÇ Cami İmam- Hatibi Bünyamin Topçuoğlu Kur’an-ı Kerim okudu. Ardından konuşma yapan İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, insanların iç dünyasına dikkat çekerek dış dünyayı mühendislerle mimarların yaptığını belirtti.

İlçe Müftüsü Hasan Hüsnü Sula da bir hafta boyunca çok önemli toplantılar ve etkinlikler düzenleneceğini belirtti. Camilerin, kadın ve aile hayatının çeşitli programlarda işleneceğini ifade eden Sula, "Bütün insanlarımızı camilerimize sokabildiğimiz vakit görevimizi yapmış olacağız. Sizler din görevlileri olarak Allah’ın seçtiği insanlarsınız. Camilerimiz, birbirimizin yüzüne bakmaksızın eğilip kalkılacak yerler değil, birbirimizin sorunlarının sorulacağı, insanların kararan kalplerinin huzur bulacağı mukaddes mekanlardır." şeklinde konuştu. Çocukların camilerde şenleneceğini de kaydeden Sula, bu yıl Bağcılar Merkez Camisi’nde kadınların da bayram namazına katılacağını kaydetti.

Din Görevlileri Dernek Başkanı Münir Türker de 2003 yılından bu yana Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın kutlandığını belirterek, "Camiler gerçek huzuru bulduğumuz, vatan sevgisinin milli bütünlüğün telkin edildiği, şehitlik gazilik ruhunun beslendiği, çalışma ahlakının verildiği mübarek mekanlardır." dedi. Programın sonunda Bağcılar Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin ve Ebubekir Camii İmam Hatibi Hasan Koçak, emekli olan ve görevlerinde başarı gösteren din görevlilerine hediyelerini takdim etti.