TRABZON (AA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi, kent merkezindeki bir sokağa dikilen erguvan ağaçlarının kesilmesine ilişkin savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Büyükşehir Belediyesi, Ortahisar ilçesi Kahramanmaraş Caddesi Sanat Sokağı'nda yer alan erguvan ağaçlarının, bir süre önce henüz kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce kesilmesinin ardından konuyla ilgili araştırma başlattı.

Araştırma kapsamında sokaktaki MOBESE ve iş yerlerinin güvenlik kameralarının incelenmesi sonucu, ağaçları kesen kişilere ait görüntüler elde edildi.

Bunun üzerine söz konusu kamera kayıtlarıyla cumhuriyet savcılığına başvuran belediye, zanlılar hakkında suç duyurusunda bulundu.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Sanat Sokağı'ndaki erguvan ağaçlarının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kesildiğinin öğrenilmesinin ardından konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduklarını anlattı.

Savcılığın olayla ilgili soruşturmasının sürdüğünü belirten Gümrükçüoğlu, "Bu kapsamda kamera görüntüleri savcılığa teslim edildi. Hepimizin ortak yaşam alanı olan bir bölgede kimliği belirsiz kişi ya da kişilerin ortaya koyduğu bu tavır kabul edilebilir bir durum değildir. Suçluların ortaya çıkartılarak cezalandırılacağına olan inancımız tamdır" ifadesini kullandı.

- "Kesilen ağaçların yerine yenileri dikilecek"

Gümrükçüoğlu, kesilen ağaçların yerine belediyenin yenilerini dikeceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şehrimizin ortak yaşam alanları ve kent mobilyalarının korunması noktasında toplum olarak çok hassas olmamız gerekmektedir. Kadirşinas Trabzon halkından bu konuda duyarlı davranılmasını, şehrin değerlerine zarar veren kişi ya da kişilerin gerek emniyet kuvvetlerine gerekse belediyemize bildirilmesini önemle istirham ediyorum."