Samsun Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ihracat rakamlarıyla ilgili olarak yaptığı çarpıcı açıklamada, "Eğer benim fındık üreticim burada toplanan fındığı tüccara veriyorsa ve bu tüccar da gidip Trabzon'dan ihracatını yapıyorsa ben Samsun'un ihracatını artıramam" dedi.

YÜZDE 325 ARTIŞ VAR

"İhracatta yerimizde sayıyoruz" diyerek spekülatif söylemlerde bulunanlara Kanal S mikrofonlarından yanıt veren Murzioğlu,  Samsun'un ihracatta yerinde saymadığını belirterek, şunları söyledi:

"İhracatta master planı çıkardığımızda Türkiye'nin ihracatı bugüne kadar yüzde 102 artarken, Samsun ihracatı yüzde 325'e yükselmiştir. Gönül ister ki çok daha büyük ihracatlar yapalım ama görüyorsunuz olmuyor. Eğer benim fındık üreticim, burda toplanan fındığı tüccara veriyorsa ve bu tüccar da gidip Trabzon'dan ihracatını yapıyorsa ben Samsun'un ihracatını arttıramam. Sorunu da bazı meslek gruplarında aramaları gerekiyor" 

MAKRO PROJELER HAYATA GEÇECEK

Murzioğlu,  bunca yıl yaptıklarının Samsun ve iş dünyasının bulduğunu de belirterek, "12 senedir başkanlık görevimi yapıyorum. Bunca senede burda yaptıklarımı bütün Samsun ve iş dünyası biliyor. Bundan sonrada bu yolu izleyerek devam edeceğiz. Elimizde bir kaç  makro projelerimiz var. İnşallah hayata geçireceğiz" diye konuştu. 

Haber Kaynak: Zeynep BARUTCU

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.