Fetullahçı Terör Örgütü Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) ana soruşturma davası kapsamında tamamlanan KPSS iddianamesinden ilginç detaylar çıktı.

Anayasal Suçları Soruşturma Bürosu savcısı Yücel Erkman tarafından hazırlanan iddianamede, eski ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan ve eski Genel Sekreter Mehmet Altunay'ın e-posta trafiğinde ve HTS kayıtlarında dikkat çekici tespitlere yer verildi.

Firari Mehmet Hanefi Sözen ve Berat Koşucu tarafından Turgut Özal Düşünce Derneği'nde oluşturulan ve KPSS sorularının bulunduğu 'egitim.son.pdf' isimli dosyanın, Yarımağan ve Altunay'ın e-postasında da olduğu öne sürüldü. Altunay'ın bazı KPSS şüphelileriyle irtibatı bulunduğu kaydedilen iddianamede, soruları dağıttığı belirtilen Koşucu'nun sınavdan dört gün önce bir 'flash bellek'e sınav sorularını kopyaladığı da ifade edildi.

Koşucu'nun bilgisayarının dijital incelemesinde, Pensilvanya'nın ardından İspanya'nın Bilbao eyaletinde de IP numarasının tespit edildiğine dikkat çekildi. Koşucu'ya ait bilgisayarlarda inceleme yapan iki emniyet görevlisinin de delilleri yok etmeye çalıştıkları da yer aldı.

İddianamede, F.Ö. adlı müştekinin ihbarında Afyon'da sınava girerken okul bahçesi içinde bazı grupların sınav sorularının cevaplarını ezberlemeye çalıştıklarına şahit olduğunu söylediği kaydedildi.

'BİZ MAFYA GİBİYİZ'

Şüpheli Berat Koşucu'nun e-posta ile soru gönderdiği Isparta'daki Baki Saçı'nın arkadaşı olan ve şüpheli olarak ifadesi alınan Süleyman Mustafa İnanıcı'nın, paralel yapıdan ayrılmak istediğini ancak kendisine 'bizim içimize girmek var çıkmak yok biz mafya gibiyizdir' denildiğini, bu tehditten sonra o ortama gitmediğini anlattığı belirtildi.
Kaynak : Sabah