Gaziantep Ferit Ginol Kültür ve Sanat Merkezi tarafından GAÜN Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen yıl sonu etkinliğinde minik öğrenciler çaldıkları enstrümanlarla büyüklere taş çıkarttı.
Gaziantep’in sosyal ve kültürel yaşamına büyük katkılar sağlayan Ferit Ginol Kültür ve Sanat Merkezi, yaptığı etkinliklerle göz dolduruyor.
Her yaş gurubundan insana çeşitli enstrüman, ses eğitimi, resim, bale ve müzik eğitimi veren Ferit Ginol Kültür ve Sanat Merkezi’nin yıl sonu etkinlikleri izleyenlerden tam puan aldı.
Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen yıl sonu etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Ferit Ginol’un hayatını anlatan belgeselin arkasından “Ses ver Gaziantep” isimli Gaziantep türkülerinden oluşan bir klip gösterime sunuldu. Arkasından 4-14 yaş gurubu minik öğrenciler izleyicilere gitar, bağlama, keman, bateri, piyano, bale gibi branşlardan oluşan bir gösteri sundular. Yaklaşık 2 saat süren gösteri boyunca minikler büyüklerinden bol bol alkış aldı. Program bütün öğrenci ve öğretmenlerin “Onuncu Yıl Marşı”nı hep birlikte seslendirmesi ile sona erdi.
Ferit Ginol Kültür ve Sanat Merkezi yöneticileri Rauf ve Nazlı Akıncı “Kültür ve sanatı gelişmeyen ülkelerin gelişmesi mümkün değildir. Bir ülkenin gelişmişlik düzeyini gösteren en belirgin gösterge sanattır. Bu anlamda çocukları kazanmak ve sanata yönlendirmek için çaba sarf ediyoruz. Yetiştirdiğimiz yeni nesillerle Gaziantep’in kültür ve sanat hayatına katkı sağlamaya çalışıyoruz” diye konuştular.