Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, eylül ayından itibaren sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Yeni tiyatro sezonuna ilk turda 3 oyun ile hazırlanan Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu, Eylül ayından itibaren sanatseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Perdelerin açılmasına bir ay kala prova çalışmalarını hızlandıran tiyatro ekibi, yeni sezonda seyircilere yine renkli, eğlenceli oyunlar sunacak. Sezonun ilk oyununu Eylül ayında sahneleyecek olan tiyatro ekibi oyunun prova çalışmalarını da tüm hızıyla sürdürüyor. Necip Fazıl’ın “Yunus Emre” adlı oyunu ile Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde perdeyi aralayacak ekip, gelecek sezon oynayacakları iki oyunu daha tiyatro sezonuna hazırlıyor.
Kurslara katılan öğrenciler arasından seçilenlerle sahneye konan oyunun büyük uğraşlar ile hazırlandığını belirten Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Tiyatro seyirciyle güzeldir, seyirci tiyatronun olmazsa olmazıdır. Burada başlayan sanat aşkı gelecekte belki de öğrencilerin mesleği olacak. Sanatın her dalına olan desteğimiz devam edecek. Ekibimize başarılar diler, tüm Başkentlileri de oyunlarımıza bekliyoruz” dedi.
ZENGİN OYUN REPERTUARI
“Tiyatro”nun yeni sezonda sahneleneceği oyunlar uzun ve titiz çalışmalar sonucunda belirlendi. Yönetmen Kenan Olpak yönetiminde 46 kişilik kadroyla seyirci karşısına çıkmaya hazırlanan kent tiyatrosu, yeni sezonda “Handan’ın Kısmeti”, ”Ocak” ve “Yunus Emre” adlı eserleri vatandaşlarla buluşturacak. Tiyatronun çok önemli eserlerini sahnelemek üzere çalışmalara başladıklarını kaydeden Mamak Belediyesi Konservatuar Bölüm Başkanı Yönetmen Kenan Olpak, Mehmet Akif Ersoy’dan, Necip Fazıl Kısakürek’e, Reşat Nuri Güntekin’den Çehov’a çok sayıda yerli ve yabancı eserle 7’den 70’e herkesi tiyatroya çekeceklerini söyledi. Olpak, eylül ayından itibaren perde alacak oyunların her cumartesi Mamak Kültür Merkezi’nde sahneleneceğini söyledi.