Seyyah-Ulu Çınarın İzinde Projesi'nin tamamlanmasının ardından Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın’ı makamında ziyaret etti.

Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik ve Gençlik ve Spor İlçe Şube Müdürü Filiz Çiçek'in de katılldığı ziyarette konuşan Gençlik ve Spor İl müdürü Özmekik, "Seyyah- Ulu Çınarın İzinde Projesi "kapsamında Kula'nın tarihi, turistik ve geleneksel el sanatlarına toplam 957 gencimiz ziyarette bulundu ve bunun sonucunda kültürel etkileşim sağlandı" dedi.

Projeyi anlatan Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik, "Seyyah-Ulu Çınarın İzinde Projesi 21 Haziran- 5 Eylül tarihleri arasında 14- 26 yaş arasındaki gençlerimiz ile uyguladığımız bir proje idi.Projemiz ülkemizdeki 81 ilde uygulanarak gençlerimizin yaşadıkları illerden ülkemizin farklı illerine seyahat etmelerini ve böylece farklı kültürleri gözlemleyerek öğrenmelerini sağladı. Kula da tarihi, turistik ve kültürel pek çok değere sahip bir ilçe. Gençlerimiz tarihi değerlerine sahip çıkmış bu değerli ilçemizi de ziyaret ederek gözlemleyerek öğrenme fırsatı buldular" dedi.

Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın ise, "Kulamız doğa, kent, sağlık, inanç ve kültür turizm dinamiklerine yani beşibiryerde turizm potansiyeline sahiptir. Seyyah-Ulu Çınarın İzinde projesi ile ülkemizin çeşitli şehirlerinden gelen gençlerimizi Kula'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. 957 kültür elçisi yetiştirdik. Tarihi değerlerine sahip çıkan genç nesiller yetiştirmeye yönelik böylesine anlamlı projeleri her zaman destekleyeceğiz" diye konuştu.

Kula Belediye Başkanı Aşkın, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Özmekik'e Kula Evi hediye etti. Ziyaretin ardından Spor İl Müdürü Murat Özmekik ve Aşkın Kula Kapalı Spor Salonu ve Sentetik Çim Yüzeyli Futbol Sahası çalışmalarını incelemede bulundu.