SİNOP (AA) - Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından organize edilen TVF Pro Beach Tour 2015'in Sinop etabının, 26 takımın katılımıyla 10-12 Temmuz tarihlerinde Fikret Övet Caddesi Kumkapı sahilinde yapılacağı bildirildi.

TVF Plaj Voleybolu Yönetmeni Oğuz Değirmenci, Kumkapı sahilinde yaptığı açıklamada, giderek büyüyen plaj voleybolu dalgasına Sinop'un da katıldığını bu dalgaların en büyüklerinden bir tanesinin de Sinop olduğunu söyledi.

Türkiye Voleybol Federasyonu olarak plaj voleybolunun büyümesi için yatırımlar yaptıklarına değinen Değirmenci, "Bunlardan bir tanesi de Sinop. Bu kapsamda Türkiye'nin dört bir yanına plaj voleybolunu yaymak istiyoruz. O yüzden Sinop'u çok önemsiyoruz. Bütün ekipmanımızı buraya getirdik ve çok güzel bir atmosfer oluşturduk" dedi.

Sinop'ta 10-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacak plaj voleybolu etabına 16 erkek ve 10 bayan takımın baş vurduğunu da ifade eden Değirmenci, şunları kaydetti:

"Bu rakam geçen yıldan daha iyi. Çok güzel maçlar oynanacak. Bu takımlardan bir tanesi Brezilya'dan. Olimpiyatlarda yer almış bir ekip. Erkeklerde Türk Milli takımları da burada. Grup usulüyle başlayacak olan Plaj Voleybolu fikstüre göre 3 veya 4'er takımdan oluşacak. Ardından tek elemeler yapılacak. Pazar günü ise final maçları oynanacak."

Sinop Belediyesi Halkla İlişkiler Müdürü İsmet Damaroğlu ise Sinop Belediyesi öncülüğünde geçen yıl başlayan ve bu yıl da devam eden organizasyonun bir kat daha büyüdüğünü söyledi.

Sinop'ta bu yıl 10-12 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek plaj voleyboluna herkesi davet eden Damaroğlu, "Bu konuda başta federasyon ekibine, etkinlikte belediyeye yardımcı olan herkese ve sponsorlara da buradan teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.