Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak Milletvekili Adayları Zeki Çakan ve Ahmet Emre Bayramoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Ereğli ilçesine bağlı Tepeören, Terzi, Bayat köyleri İle Kandilli beldesini ziyaret etti.
Tepeören köyünde mevlit programına katılan MHP Zonguldak Milletvekili Adayları Zeki Çakan ve Ahmet Emre Bayramoğlu burada vatandaşlarla sohbet edip, kendilerinden destek istedi. Çakan burada bir cami imamının şadırvan talebine ‘Köyden yüzde 50 oy çıksın yaptıracağım’ diyerek yanıt verdi.
Kandilli Beldesi’nde vatandaşlarla buluşan Çakan, CHP’li Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın’ı da makamında ziyaret etti. Çakan, Başkan Mustafa Aydın’dan Kandilli Beldesi’nin sorunlarına ilişkin bilgiler aldı. Çakan ve beraberindekiler daha sonra MHP Kandilli Beldesi seçim bürosunun açılışına katıldı. Burada konuşan MHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Talat Şeker, 7 Haziran’da Türkiye’de AKP iktidarına son vereceklerini belirtirken, MHP Zonguldak İl Başkanı Hamdi Ayan ise Zonguldak’ın 13 sene içerisinde en fazla borcu olan ve en fazla göç veren iller arasında bulunduğunu vurguladı.
MHP Kandilli Beldesi seçim bürosunun açılışında konuşan Milletvekili Adayı Zeki Çakan ise Çatalağzı Termik Santrali’nin özelleştirilme şeklini eleştirdi.
“2000 YILINDA 4 BİN 500 KİŞİYİ İŞE ALDIK”
Halkın yeniden AKP iktidarına destek vermesi durumunda mevcut ocaklarında kapanacağını söyleyen Çakan “Kandilli bizi tanır. Biz de Kandilliyi tanırız. Zonguldak Belediye başkanlığına 1984 yılında geldim. 89 ve 92 yıllarında Köy Hizmetleri genel müdürü olarak görev yaptım. Daha sonra yeniden Zonguldak Belediye Başkanlığı ardından Bartın’dan Milletvekili oldum. 1999 yılında yeniden Milletvekili seçilmemde ki en büyük etken Bartın Halkının benim yapmış olduğum hizmetlerden memnun kalmalarıdır. O vekil olduğum dönemlerde Bartın Karabük ve Zonguldak için elimden ne geliyorsa yapmaya çalıştım. Şunu açıkça söyleyeyim. Sisi işsiz bırakan 13 yıldan bu ayan bu ocakları kapatan 850 HEMA işçisini sokakta bırakması iş yerini kapatması, bin 100 tane şu anda çalışanı olan bir zamanlar Armutçuk olarak anılan bugün Kandilli olan ocakları bugün geldiğim zaman gördüğümde inanın üzülmemek mümkün değil. Bu ülkenin AKP iktidarına destek olması halinde bu ocakların kapanmaması da mümkün değil. Bakın açıklıkla ifade ediyorum ki 4 bin 500 kişiyi 2000 yılında biz işe aldık. Alırken de madenci köylerinden aldık. Hiçbir zaman da alırken siyasi parti menfaati düşünmedik. Siyasi parti menfaati doğrultusunda da hareket etmedim. Etmedik. Burada yaşayan eskiler çok iyi bilirler. 1994 yılında benim belediye başkanlığı dönemimde Tansu Çiller başbakanı iken 5 Nisan kararları bu ocakların kapatılması kararı çıktığında Zonguldak temsilciler kurulu olarak Ankara’ya gitmedik mi? Bütün siyasi partiler birleşip temsilciler kurulu olarak beni sözcü seçip başbakanın karşısına çıkmadık mı? Sayın Tansu Çiller ‘Sen Anap’lı belediye Başkanı olarak konuşuyorsun’ dediğinde ‘Ben ANAP’lı belediye Başkanı Değilim, Zonguldak belediye başkanıyım. Siz Doğru Yol Partisi genel başkanısınız. Doğru yolun başbakanımısınız, Türkiye Cumhuriyeti Devleti başbakanımısınız? Biz Zonguldak Maden ocakları kapatılmasın diye Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı ile konuşmaya geldik’ demedik mi? O günleri hep birlikte yaşamadık mı? Bugün ne acıdır ki bile bile kendi geleceğinizi kararta kararta geleceğinizle ilgili kararı verirken sanki sehpayı altınızdan çeker gibi bir halimiz var” dedi.
“ÇATALAĞZI SANTRALİ İÇİN KARDEMİR MODELİ UYGULANMALIYDI”
Çatalağzı Termik santralinin KARDEMİR modelinde olduğu gibi 1 TL karşılığında TTK’ya verilmesi gerektiğini savunan Çakan, bu şekilde Zonguldak’ta istihdamında üretiminde önünün açılabileceğini anlattı. Çakan konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “Bugün bu iktidara 2002 yılında Enerji bakanlığını teslim ederken Zonguldak’ın durumu bu muydu arkadaşlar. 1995 yılında ben Zonguldak Belediye başkanlığını bırakmadan evvel o caddeleri köpükle yıkıyorduk. Bugün deldiğimizde toz bulutundan geçilmiyor. Eski bir enerji bakanı olarak yalvardım. Bu Zonguldak’ın Türkiye Taş Kömürü Kurumu’nun (TTK) kurtuluşu, bu HEMA’ dan çıkan arkadaşlarımızın da 5-6 bin kişinin hatta 10 bine varan kişinin yeniden işe alınmasının bir tek çaresi var. Şu Çatalağzı santrali bana bağlı. 2 çarpı 150 Megavatlık orada enerji üretiliyor. 300 megavat kurulu gücü var. Bu 300 megavat kurulu gücü olan santral da yaklaşık 1,5-2 milyon ton kömür yakılıyor. Bu kömür şu anda yılda 9 yüz bin ton TTK kömür üretiyor. Bunu iki milyon tona çıkarmak için 5-10 bin tane adam alın. Bu santrali de geçmişte bizim hükümetimiz döneminde Kardemir 1 liraya işçiye verildi. 1 liraya bunu TTK’ ya verin. Hammadde hazır. Kömür üretimi arttırılsın. İşçi alınsın. TTK burada santral de kömürü yaksın, Pazar aramasın. Elektrik satsın. Tek kurtuluş buydu. Bunu yapmak için ben o günlerde milletvekili olsaydım. Zonguldak’ta 10 bin kişiyi peşime takar Ankara’ da Başbakanın Cumhurbaşkanının kapısında oturur o santrali sattırmazdım. Bu Zonguldak’ ta kurtulurdu. Ama koltuğundan korkanlar Başbakanın karşısına gittiklerinde çenesi tutulanlar, masaya yumruğunu vuramayanlar arkadaşlar bu işleri yapamaz.”
MHP Zonguldak Milletvekili Adayı Zeki Çakan ve Ahmet Emre Bayramoğlu Kandilli programının ardından Terzi ve Bayat köylerini ziyaret etti. Çakan vatandaşlarla sohbet ederek kendilerinden destek istedi.