Edinilen bilgiye göre kaza, Konak ilçesi Alsancak bölgesinde meydana geldi. İlk bilgilere göre, şehir içi ulaşımda hizmet veren İZBAN treni ile demir yollarına bağlı lokomotif çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle iki tren de raydan çıktı. Feci kaza sonrasında olay yerinde tam bir can pazarı yaşandı. Trende yolculuk yapan çok sayıda vatandaş, hemen trenden aşağıya inerek kaza bölgesinden uzaklaştı. Bazı vatandaşlar da kaza sonrasında gözyaşlarına boğularak paniğe kapıldı. Çarpışmanın etkisiyle bir yolcunun hafif şekilde yaralandığı öğrenildi. Yaralı yolcu hemen 112 acil servis ekipleri tarafından tedavi altına alındı.
 
UCUZ ATLATILDI
İzmir'de, şehir içi ulaşımda hizmet veren İZBAN treni ile demir yolları lokomotifi çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yolcular panik yaşarken, İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş yaralı bulunmadığını söyledi.  
 
  Konak ilçesi Alsancak bölgesinde meydana gelen kazada çarpışmanın etkisiyle iki tren de raydan çıktı.
 
  "SORUŞTURMAMIZ DEVAM EDİYOR"
  Olay yerine incelemelerde bulunmak üzere gelen İZBAN Genel Müdürü Sabahattin Eriş, ölü ve yaralı olmadığını belirterek, “Saat 20.30 sularında tek lokomotif ile banliyönün çarpışması sonucu lokomatif yan yatmış, İZBAN’ın banliyölerinden bir tanesi de yoldan çıkmış vaziyette. Ölü ve yaralı yok. Soruşturmamız devam ediyor” dedi.
 
  "YÜKSEK BİR SES ÇIKTI, MİLLET KORKTU"
  Kaza anını gören Seymen Akartuna da herkesin paniklediğini söyleyerek, “Bir anda yüksek bir ses çıktı. Bütün millet korktu. Trenler çarpışmış, raydan çıkmış tren” ifadelerini kullandı.