Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Osman Genç, "Belediye başkanlığı halkla beraber yapılır. Bu şehirde yaşayan herkesin söz hakkı olacak” dedi.

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, eşi Nimet Genç ile birlikte Ayvacık ilçesinde esnaf ve vatandaşlarla buluştu. İlçe esnafını gezen ve vatandaşlarla sohbet eden Genç, "Ayvacık'ta var olan sorunu en iyi burada yaşayanlar bilir. Dolayısıyla bu zamana kadar olduğu gibi bundan sonra da halkımızın sesine kulak vereceğiz. Biz kapımızı herkese nasıl açtıysak, belediye başkanlığını da halkımızla birlikte yapacağız" diye konuştu.

Ayvacık ile ilgili projelerinden bahseden Genç, "Öncelikle adeta saklı cennet konumunda olan Ayvacık'ımızda turizmi geliştireceğiz. Burada su ve doğa sporları turizmini ön plana çıkaracağız. Bu ilçemizde yaşanan konaklama tesisi eksikliğini gidereceğiz. Hayvancılık ve balıkçılık Ayvacık'ta öncelikli geliştireceğimiz sektörler arasında. Yine bu güzel ilçemize çok amaçlı sosyal tesis yapacağız. Böylece Ayvacık'ı ulaşım sorunu çözülmüş, turizm, hayvancılık, balıkçılık alanlarında öne çıkmış bir cazibe merkezi haline getireceğiz" şeklinde konuştu.

Şehri ortak akılla yöneteceklerine işaret eden Genç, şunları söyledi: "İlk gün makam kapımızı sökeceğiz. Belediyemizin kapısı herkese, her fikre açık olacak. Şehrimizi halkımızla, işadamlarımızla, sivil toplum örgütlerimizle, kurum ve kuruluşlarımızla birlikte, ortakla yöneteceğiz. Bu şehirde yaşayan herkesin söz hakkı olacak. Bu şehirde fikirler tartışılabilecek. Herkes şehriyle alakalı konuşabilecek, fikrini söyleyebilecek. Şehrimizi en yukarı taşımak için birlikte hareket edeceğiz. Samsun'u uluslararası yapma noktasında önce şehrimizde hizmet veren sektörler, daha sonra bu şehirde yaşayan 1 milyon 251 bin insanımızla enerjimizi birleştireceğiz. Çünkü belediyeler halkla birlikte yönetilir, biz şehrimizi böyle yöneteceğiz."