Eskişehir’de Kamu Emekçileri Sendikaları Federasyonu (KESK) üyeleri, memurlara, emeklilere ve asgari ücretli çalışanlara verilen zammı protesto etmek için basın açıklaması düzenleyerek, maaş bordrolarını yaktı.
Atatürk Meslek Lisesi önünde düzenlenen basın açıklamasında konuşan KESK Dönem Sözcüsü SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, rutin bir eylemi gerçekleştirmek için değil, isyanlarını haykırmak için toplandıklarını kaydetti. Mutlu, "Bu bordrolar yıllardır biriken, her geçen gün ağırlaşan ekonomik ve sosyal sorunlarımızın belgesidir. Duyulmayan sesimiz, yok sayılan taleplerimizdir. Kamu emekçileri, iradesi yok sayılarak iktidarın beklentilerine uygun biçimde yandaş konfederasyon tarafından imzalanan satış sözleşmesinin ürünü olan bu bordoları reddetmektedir. AKP ve yandaş sendikası, kamu emekçilerini sadaka ile kandıramayacağını artık anlamalıdır" dedi.
Yalçın Mutlu, şöyle devam etti:
"Aileleriyle birlikle milyonlarca insanı doğrudan ilgilendiren böylesine önemli bir sürecin, kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal ve demokratik haklarına yönelik beklentilerine uygun biçimde işletilmesi bir yana, yandaş konfederasyon başkanıyla kapalı kapılar ardında yangından mal kaçırırcasına sürdürüldüğünün en somut kanıtı 2013 toplu sözleşme görüşmeleri olmuştur. Yandaş konfederasyonun başkanı kendi bireysel ikbali için milyonlarca kamu emekçisinin hak ve çıkarlarını, karanlık dehlizlerde haraç mezat satmıştır. Tüm kamu emekçilerini bu mücadelede yer almaya, hesap sormaya ve geleceklerine sahip çıkmaya çağırıyoruz."