AYDIN'da matbaacılık yapan 38 yaşındaki Muharrem Köse, işyerinde dumansız hava sahası yaratmak için sigaradan kurtulan çalışanlarına aylık 100 lira prim ödeme kararı aldı. Köse, kararını altı ay önce hayata geçirmesine rağmen 8 personelinin hiç biri sigarayı bırakamadı.
Aydın Gıdacılar Çarşısı'nda faaliyet gösteren matbaa firması sahibi iki çocuk babası 38 yaşındaki Muharrem Köse, sekiz çalışanına sigarayı bıraktırmak için ilginç bir yöntem uygulamaya başladı. Sigarayı bırakan çalışanlarına her ay 100 lira prim verme kararı alan Köse, projesini altı ay önce uygulamaya başladı.
BAŞARILI OLMADI
Hayatında hiç sigara içmediğini söyleyen Muharrem Köse, sosyal sorumluluk projesi oluşturmak istediği için böyle bir proje başlattığını belirterek, "Hem personelimin sağlığını hem de işyerimin güvenliğini sağlamak için böyle bir proje geliştirdim. Ben bu yaşıma kadar ağzıma hiç sigara koymadım. Hiç kimsenin de sigara içmesini istemedim. Sigaranın hem maddi hem sağlık yönünden zararlarını bilmeyen yok. İlk başlarda birkaç personelim sigarayı bırakmayı denese de başaramadı. Ne kadar umutsuz gibi görünse de personelim sigarayı bırakana kadar uğraşmaya devam edeceğim" dedi.

FOTOĞRAFLI