Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Gaziantep’e gelen Merkezi Irak Hükümeti heyeti dünyanın ikinci Türkiye’nin en büyük makarna fabrikası olan Oba Makarna üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.
Son model teknolojiye sahip olan Oba Makarna üretim tesislerinde incelemeler yapan Merkezi Irak Hükümeti heyetine, Oba Makarna Fabrika Müdürü Ömer Aslan bilgi verdi. Dünya pazarlarının aranan markası haline gelen ve Irak pazarlarında olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde tüketiciyle buluşan, Oba Makarnanın modern tesislerinde inceleme yapan heyet üretimin bütün aşamalarını yakından gördü.
Merkezi Irak Hükümeti Merkezi Irak Standardizasyon ve Kalite Kontrol İdaresi (COSQC) Heyetinde Kalite Kontrol Genel Müdürü Nısreen Samı Swadı, Standardizasyon Genel Müdürü Imad Hamzah Mohammed Husseın, Kimya Sanayii Dairesi Başkanı Sanaa Abdul Wahab Mohammed Ameen, Elektrik Sanayii Dairesi Başkanı Azhar Bahjat Abdullah ve Bakanlık Personeli Odaı Zaıdan Husseın oluşan heyet Oba Makarna Fabrika Müdürü Ömer Aslan’ı tebrik etti.
Oba Makarna üretim tesisleriyle ilgili görüşlerini ifade eden heyet üyeleri, “Türkiye’nin en modern makarna üretim tesisinde inceleme yaptık. Şeffaf bir şekilde bütün üretim aşamalarını gözlerimiz önüne seren Oba Makarna yetkililerine teşekkür ediyoruz. Irak’ta vatandaşlarımızın böyle kaliteli makarna türetiyor olması bizleri memnun etti. Makarna sağlığa yararlı ürünler arasında yer alıyor ve Irak halkı tarafından sevilerek tüketiliyor” dedi.
Oba Makarna üretim tesislerinin kapılarını her konuda bütün heyetlere açmaktan çekinmediklerini ifade eden Oba Makarna Fabrika Müdürü Ömer Aslan, “Birçok ülkeden resmi heyetler sürekli fabrikamızı ziyaret ediyor. Ziyaret sırasında onlara makarna üretiminin bütün aşamalarını gösteriyoruz. Buğdayın fabrikaya girişinden itibaren makarna olarak tırlara yüklenmesi aşamasına kadar geçen süreçler hakkında bilgi veriyoruz. Bugün de Merkezi Irak Hükümetinin önemli bir heyeti fabrikamızda çok detaylı bir inceleme yaptı. Üretim kalitesi ve standartlarını beğendi. Yurt içi ve yurt dışı pazarlarının en çok aranan ve tüketilen makarna markası olmayı başaran Oba Makarna önümüzdeki süreçte yenilikleriyle gelişimini sürdürecektir” diye konuştu.