Mersin Üniversitesi (MEÜ) Sağlık Yüksekokulu düzenlenen tören ile 14. dönem mezunlarını verdi.
Ebelik Bölümünden 65, Hemşirelik Bölümünden ise 86 öğrenci yemin ederek mesleğe ilk adımı attı. MEÜ Çiftlikköy Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleşen törende genç ebe ve hemşireleri, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet İsmail Yağcı, Sağlık Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Rana Yiğit, Hemşirelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Meral Altıok, Ebelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mine Yurdakul, öğretim elemanları ve aileleri de yalnız bırakmadı.
Törende konuşan Sağlık Yüksekokulu Müdürü Yiğit, öğrenci ve öğretim elemanları hakkında bilgiler aktararak, öğretim elamanı yetiştirilmesinin ebelik ve hemşirelik bölümlerinin öncelikli konularından olması gerektiğini vurguladı. Yiğit, "Bundan sonra bir yetişkin ve bir mesleğin üyesi olarak hem kendinizden hem de mesleğinizi en iyi şekilde yerine getirmekten sorumlusunuz. Aynı zamanda bir yurttaş olarak ülkemizdeki insanlara ve insanlık ailesinin bir üyesi olarak bütün insanlığa karşı da sorumlusunuz. Bütün bunların farkında olduğunuzu bizlere gösterdiniz. Bu doğrultuda davranacağınıza olan inancım tamdır" dedi.
Öğrenciler adına konuşan Sağlık Yüksekokulu ve Hemşirelik Bölümü Birincisi Naime Binici de eğitim yaşamları boyunca bazen yeni doğan bir bebeğin ilk ağlayışıyla duygulanıp bu mucizevi olaya şahitlik ettiklerini, bazen de son anına kadar yanında oldukları hastalarını kaybetmiş olmanın üzüntüsünü yaşadıklarını söyleyerek, "Zorlu geçen öğrenim dönemi boyunca insanlara uzattığımız yardım eliyle onların hayatlarına dokunarak mesleğimizin kutsallığının önemini daha iyi anlamış olduk. Burada aldığımız eğitimle ve gelecekte edineceğimiz bilgi ve tecrübelerle sunacağımız hizmette vicdani yönümüzle mesleğimizi icra edeceğimize yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Yüksekokulu’ndan dereceyle mezun olan öğrencilere plaket ve belgeleri verildi. Sağlık Yüksekokulu ve Hemşirelik Bölümü birincisi Naime Binici’ye plaketi Rektör Yardımcısı Yağcı tarafından verilirken, bölüm ikincisi Canan Yıldırım’a plaket ve belgesi Sağlık Yüksekokul Müdürü Yiğit tarafından, bölüm üçüncüsü Beyhan Şimşek’e ise plaketi ve belgesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Meral Altıok tarafından verildi. Ebelik Bölümü birincisi Albina Kaplanoğlu, ikincisi Seda Toğay ve üçüncüsü Nurbanu Varılmaz’a ise plaket ve belgesi Ebelik Bölüm Başkanı Mine Yurdakul tarafından takdim edildi.
Diploma takdiminin ardından yemin eden genç ebe ve hemşireler, mesleğe ilk adımlarını attı. Ebelik Bölümü mezunları Ebelik Bölüm Başkanı Yurdakul, Hemşirelik Bölümü mezunları ise Hemşirelik Bölüm Başkanı Altıok eşliğinde yemin etti.
Mezuniyet ve yemin töreni öğrencilerin keplerini havaya atmalarıyla son buldu.