RİZE (AA) - Rize İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliğine bağlı hastanelerde görev yapan pratisyen hekimlere yönelik "Temel ve İleri Yaşam Desteği" eğitimi verildi.

Rize Devlet Hastanesi konferans salonunda düzenlenen eğitime, Rize Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Talaş, 112 Acil ve Afetlerde Şube Müdürü Zikrullah Tüfekçi, Rize İli Kamu Hastaneler Birliğine bağlı hastanelerde görev yapan pratisyen hekimler katıldı.

Eğitime katılan personellere, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özcan Yavaşi tarafından "Temel ve İleri Yaşam Desteği" eğitimi verildi.

Yavaşi, yaptığı açıklamada, eğitimlerin acil durumlarda personelin kısa sürede hızlı bir şekilde hastaya uygun tedavisinin yapılma kalitesini arttırdığı söyleyerek, "Temel ve ileri yaşam desteği, EKG, hızlı hava yolu açılması, elektriksel tedaviler, akut koroner sendrom, elektrik çarpması, hipotermi, gebelik, boğulma, anaflaksi, vaka senaryoları, astım ve intoksikasyon konularının teorik ve pratik eğitimle anlatıldığı bildirildi.