23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Konya’da düzenlenen törenlerle kutlandı.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları, Özel İdare 100. Yıl İlkokulu öğretmen ve öğrencilerinin Konya Valisi Muammer Erol’u makamında ziyaret etmesiyle başladı. Vali Erol, makam koltuğunu 4. sınıf öğrencisi Onur Onat’a bıraktı. Okuluyla alakalı eksiklikleri özel kalem müdürüne ileten Onur Onat bunların giderilmesini istedi.
Törenler, Mevlana Kültür Merkezi Sema Salonu’nda düzenlenen etkinliklerle devam etti. Buradaki etkinliğe, Vali Muammer Erol, 3. Ana Jet Üs ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Muhittin Fatih Sert ve Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 5. Uluslararası Rumi Çocuk Spor Oyunları’na katılan yabancı sporcular, çocuklar ve vatandaşlar katıldı.
Programda açılış konuşmasını yapan Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, tüm çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Daha sonra zihinsel engelli mehteran takımı davetlilere müzik ziyafeti sundu. 23 Nisan dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri de verildi.