MUŞ (İHA) – Muş’un Malazgirt ilçesindeki Merkez Cami, Diyanet İşleri Bakanlığı’nın katkılarıyla yenileniyor.
Merkez Cami’nin yenileme çalışmalarını organize eden Malazgirt Müftüsü Ali Üney, yenilenme işleminin hızlı bir şekilde devam edeceğini belirtirken, ilçe halkından üç ay boyunca sabır ve dua beklediklerini dile getirdi. Üney, “Merkez Cami’nde Diyanet İşleri Bakanlığı ve müftülüğümüz işbirliği ile tadilat yapılıyor. Bu işlemler yaklaşık üç ay sürecek. Bu süre zarfında camimiz ibadete kapalı olacak. Bu konuda vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz. Camimiz üç ayının sonunda çok modern bir görünüme kavuşacak. İç mekânda yapılan çalışmalar neticesinde duvarlar boyanacak, mihrap, minber ve kürsü tekrardan bir bakım işleminden geçecek. Yeni halıların döşenmesi ile de camimiz yeni ve daha güzel bir görünüme kavuşacak” dedi.
İlçedeki vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda hizmetler üretmek istediklerini dile getiren Üney, “Bir cuma namazı için Merkez Cami’ne geldiğimizde vatandaşlarımız bizden caminin eskiyen dış cephesini yenilememizi istedi. Bizde vatandaşlarımızın isteğine karşı duyarsız kalmayarak camimizin dış cephesini yenilemek ve diğer tüm ihtiyaçlarını gidermek için Diyanet İşleri Bakanlığımızın bizlere sunduğu imkânlar doğrultusunda camimizi yeni modern görünüme kavuşturmak için düğmeye bastık” diye konuştu.
İlçeye değer katan hizmetlere imza atmaya devam edeceklerini ifade eden Malazgirt Müftüsü Ali Üney, “Müftülük olarak, manevi değerinin yanı sıra aynı zamanda vatandaşlar için de bir buluşma noktası olan camilerin çevresini güzelleştirmeye devam edeceğiz. Camilere yönelik yürütülen yenilenme çalışmaları kapsamında ilk olarak çarşı merkezinde bulunan ilçenin en çok cemaatinin olduğu camimizden başladık. Taziye evini de yenileyeceğiz inşallah. Bu işlemlerin bizlere yaklaşık maliyeti 600 bin TL olacaktır. Yürütülecek çalışmalar doğrultusunda yepyeni bir görünüme kavuşacak. Öncelikli hedefimiz ilçemizde yaşayan vatandaşlarımızın rahat ve huzurlu bir ortamda ibadet yapabilmeleridir” ifadelerini kullandı.