Cafer ZENGİN/KAYSERİ, () - KAYSERİ’de Gönüllü Kültür Kuruluşları adı altında bir araya gelen bazı STK temsilcilerİ, İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı saldırıya tepki gösterdi. Grup aynı zamanda bayramda Hac’da şeytan taşlama sırasında çıkan izdihamda hayatını kaybedenler için de gıyabi cenaze namazı kıldı.
Cuma namazı sonrası Hunat Camii’nde bir araya gelen Gönüllü Kültür Kuruluşları üyeleri ve vatandaş, öncelikle İslam coğrafyasında saldırılarla hayatını kaybeden ve aynı zamanda Kurban Bayramı’nda Hac’da hayatını kaybeden Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kıldı ve ardından da dua etti. Cenaze namazını merkez vaizi İbrahim Halil Erdoğan kıldırdı. Bu sırada bir vatandaşı da bulunduğu binanın penceresinden edilen dualara eşlik etmesi dikkat çekti.
Namaz ve duanın ardından basın mensuplarına Gönüllü Kültürü Kuruluşları adına basın açıklaması yapan Ahmet Taş, “Mescid-i Aksa’yı işgal altında bulunduran bebek katili İsrail, son günlerde saldırılarına ve Müslümanlara hakarete hız verdi. İsrail’in bu vicdansız saldırılarını kınıyoruz. İslam İşbirliği Teşkilatını bu işgalcilere dur demeye davet ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI