Borçka ilçesinde meydana gelen heyelan nedeniyle 2 kişi hayatını kaybetti

Karadeniz bölgesini etkisi altına alan fırtına ve yağış can ve mal kaybına neden oldu. Artvin meydana gelen heyelanda 1 çocuk öldü, çok sayıda ilçede okullar tatil edildi. Kar yağışı nedeniyle Ovit geçidi ulaşılma kapandı. Uçaklar, Trabzon'a inemedi. Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki yoğun kar yağış nedeniyle Ardahan'da eğitime ara verildi.

ARTVİNDE HEYELAN: 2 ÖLÜ

Doğu Karadeniz'deki şiddetli yağış Artvin'in Borçka ilçesinde heyelana yol açtı. Marabit Mahallesi'nde Zafer Kurtuluş'a ait 6 katlı binanın 2. katına yamaçtan gelen toprak ve yağmur suları doldu. Toprağın altında kalan 3 yaşındaki Zümra Naz Durmuş kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. İbrikli köyü Esentepe Mahallesi'ndeki heyelanda da Kamil Kara yaşamını yitirdi.

Artvin'in Borçka ve Murgul, Rize'nin Çamlıhemşin ilçelerinde şiddetli yağış ve toprak kaymaları nedeniyle eğitim-öğretime 1 gün ara verildi. Rize'nin sahil kesimlerinde dereler taştı. Çayeli İlçesi Madenli Beldesi'nde ve Kaptanpaşa Köyü'nde iki köprü çöktü. Çamlıhemşin İlçesi'nde küçük çaplı heyelanlar sonucu bir çok köy yolu araç ulaşımına kapandı.


3 YAŞINDKİ ZÜMRA ÇAMUR YIĞINI ALTINDA KALDI

Odasında oynarken çamur yığını altında kalan 3 yaşındaki Zümra Durmuş, yaralı olarak kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. İbrikli köyü Esentepe Mahallesi'ndeki heyelanda da Kamil Kara yaşamını yitirdi.

Olay saat 20.30 sıralarında Maradit Caddesi'ndeki 6 katlı binada meydana geldi. Bölgede sabah saatlerinden itibaren etkili olan ve zaman zaman sağanak halinde yağan yağmur, akşam saatlerinde heyelana neden oldu.

Yumuşayan toprak yüksek kesimlerden yağmur suyu ile birlikte Durmuş ailesinin yaşadığı 6 katlı binanın üzerine kaydı. Bu sırada ikinci kattaki odasında bulunan 3 yaşındaki Zümra Durmuş, toprak ve çamur yığınları arasında kaldı. Yakınlarının müdahalesiyle kurtarılan Zümra Durmuş, ambulansla Borçka Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Talihsiz çocuk, doktorların çabasına rağmen kurtarılamadı.