SAMSUN (AA)  - Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (STSO), TOBB tarafından yürütülen akreditasyon denetiminden başarı puanını artırarak, "A Kalite Hizmet Belgesini" yeniden tescilledi.

Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, yaptığı açıklamada, TOBB tarafından akreditasyon sistemi ile odalarda sunulan hizmet türlerinin genişletilmesi, hizmet kalitesinin iyileştirilmesi ve Türk Oda Sisteminin Avrupa Oda Sistemine uyumunun sağlanmasının amaçlandığını belirtti.

Samsun TSO'nun sisteme 2006 yılında dahil olduğunu, o tarihten bu yana çalışmalarını sistem dahilinde yürütmeye devam ettiğini anlatan Murzioğlu, buna ek olarak odalarının 2004 yılından bu yana uygulamalarını TSE-EN-ISO 9001:2008 standartlarına uygun kalite sistemi çerçevesinde gerçekleştirdiğini kaydetti.

Samsun TSO'nun akreditasyon sistemi dahilinde faaliyetlerini sürdürdüğünü dile getiren Murzioğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Odamızın sahip olması gereken temel yeterlilikler ve vermesi gereken temel hizmetler TOBB tarafından maddeler halinde sıralanmıştır. Bu maddeler kapsamında odamızın gerçekleştirdiği faaliyetler incelenmekte; iyi uygulamalar ve yapılacak iyileştirmelerle saptanmaktadır. Stratejik planlar, odamızın 4 yıllık vizyonunu ortaya koyan geniş kapsamlı planlardır. Bu planlardan hareket ederek yıllık iş planları oluşturulmaktadır. Akreditasyon sistemi her yıl gerçekleştirilen öz değerlendirme denetimleri ve üç yılda bir bağımsız denetçiler tarafından gerçekleştirilen denetimler ile sistemin işleyişi bakımından düzenli olarak takip edilmektedir. Son olarak bağımsız denetçiler tarafından yapılan denetimler sonucunda 65 üzerinden yapılan değerlendirmede odamız puanı 63 puan almıştır ve yeniden 'A Kalite Hizmeti' tescil edilmiştir."