İlkadım Belediyesi Meclisi'nde sözleşmeli personel alımına 12 AK Parti 4 MHP, 1 İYİ Parti ve 1 bağımsız üyenin verdiği ret oyunun toplamı 18 olması gerekirken, ek gündem maddesinin 16 ret, 17 kabul oyu ile geçmesinin Cumhur İttifakı'nda yankıları sürerken, MHP İlçe Başkanı Özcan Kınalı ve MHP Grup Başkanvekili İbrahim Üstün, konuya açıklık getirdi.

MHP'Lİ 4 ÜYE RET OYU VERDİ

MHP İlkadım İlçe Başkanı Kınalı, Samsun Medya Grubu'na yaptığı açıklamada "Ek gündem maddesi gündemde yoktu. Böyle bir şey olacağından haberimiz olsaydı, rahatsızlığı nedeniyle gelemeyecek durumda olan 3 meclis üyemizi sırtımda taşıyarak oraya getirirdim. MHP Grubu olarak toplantıda bulunan 4 meclis üyemiz bu gündem maddesine ret oyu verdi" dedi.

İTTİFAK AKSİNE OY KULLANMADIK

MHP Grup Başkanvekili Üstün ise yaptığı açıklamada toplantıya gelmeyen 3 MHP meclis üyesi ile ilgili, "Cemalettin Kola umre ziyaretinde olduğu için katılamamıştır. Necmettin Kaplan altı aydır geçirdiği rahatsızlık nedeni ile zaten meclis oturumlarına katılamamaktadır. Mustafa Umar ayağındaki kırık ve şişkinlik nedeni ile hastanede yatmakta olduğunu merak eden araştırıp görebilir. Ben AK Parti grup başkan vekili ile aynı masada oturuyorum sayın Serkan Akyüz beye de sorulabilir zaten haberin videosuna da bakıldığında tüm tekliflere ret oyu kullandığımız görülecektir. Biz MHP grubu olarak üç bucuk senedir Cumhur ittifakını zaafa uğratacak hiçbir eylemde ve söylemde bulunmadık. MHP kanadından ben dâhil hiç bir arkadaşım Cumhur İttifakının aksine oy kullanmamıştır. Bu manada herkes kendi performansını sorgulamak zorundadır" diye konuştu.

GRUP KARARI ALINMADI

Üstün, ek gündem maddesinin reddine ilişkin Cumhur İttifakı ile alınmış bir grup kararı olmadığına da dikkati çekerek, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş'ın bu durumu fırsata çevirdiğini vurguladı. MHP Grup Başkanvekili Üstün, açıklamasında "Hiç kimse kimsenin emir eri değildir. Her meclis üyesi arkadaşım grup kararı alınmayan konularda kendi hür iradesi ile hareket edebilir. Meclisi üslupsuz davranışlarla etkilemek baskı altına almaya çalışmak hiç kimsenin haddi ve hakkı değildir." dedi.

AK PARTİ'Lİ ÜYE DİSİPLİNE VERİLDİ

AK Parti İlkadım İlçe Başkanı Mücahit Erbin ise tartışmalı oylama sonrası, toplantıya katılmayan meclis üyeleri İbrahim Arslan'ı ihraç istemi ile disipline sevk ettiklerini açıkladı. 

TUTANAKLAR İSTENDİ

İlkadım Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Serkan Akyüz de yapılan oylamada Cumhur İttifakı olarak çoğunluğa sahip olmalarına rağmen nasıl kabul oyu çıktığını sorguladıklarını belirterek, "Meclis oturumunda kullanılan oylara ilişkin tutanakları istedik. Tutanaklar elimize ulaştığında, kim kabul kim ret oyu vermiş göreceğiz" açıklaması yaptı.

AYDEMİR İÇİN KARAR VERİLECEK

Öte yandan İYİ Parti İlkadım İlçe Başkanı Burcu Işıtan Satar'da yapılan oylamada, parti grup kararına rağmen ret oyu kullanan meclis üyesi Alper Aydemir ile ilgili, yapacakları toplantı sonucuna göre yaptırım uygulayıp uygulamayacaklarına karar vereceklerini dile getirdi.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN